Twitter ve Shazam'ın Türkiye satış ortağı Genart Medya 'ikinci ekran' stratejilerini anlattı

Twitter ve Shazam'ın Türkiye satış ortağı Genart Medya 'ikinci ekran' stratejilerini anlattı

photo 1 (6)Webrazzi: Mobil 14'te konuşmacılardan biri, Twitter'ın Türkiye satış ortağı olan Genart Medya'nın kurucusu Burak Yılmaz oldu . Televizyon ve mobil odağında sunumu gerçekleştiren Burak Yılmaz dijital dünyanın geleneksel medyayı sonlandırmayacağını, ama iki dünyanının birlikteliğinin önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.

Hatırlayacağınız üzere sizinle daha önce Nielsen araştırmaları dahil olmak üzere Twitter'ın 'ikinci ekran' niteliğiyle televizyonu bütünlediğine ilişkin bilgiler paylaşmıştık. Burak Yılmaz, Genart Medya'nın fenomen ses tanıma servislerinden Shazam'ın da Türkiye satış ortağı oldukları haberini de ilk defa paylaştı.

Twitter'ın televizyonu tamamlama hedefiyle Shazam'ı birlikte düşündüğümüzde, ajansın geleneksel medyayla dijitali birleştiren ikinci ekran odağı da ortaya çıkmış oluyor.

photo 2 (8)

Twitter'ın mobil kullanım alışkanlıklarıyla rakamlar paylaşan Burak Yılmaz özellikle yurt dışından örneklerle televizyon programlarının sosyal ağ aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşmasına dikkat çekti. Televizyon programı bittikten sonrada iletişimin sürmesini sağlayan bu paylaşımlar markalar içinde avantajları taşıyor.

Ülkemizde daha çok müziği tanımlamak için kullanılan Shazam'ın TV'de yayınlananları tanıma özelliğinden de bahseden Genart Medya'nın kurucusu, aslında geleneksel kanalda yapılan reklamlarda markaların dijitale nasıl kapı açabileceklerini göstermiş oldu.

Shazam'la birlikte ilerleyen süreçte geleneksel medyanın dijitalle ölçümlenmesini, ülkemizde de genişlemesini ve markaların uyumunu birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.