Amerikan Hava Kuvvetleri Google Glass'ı test ediyor

Amerikan Hava Kuvvetleri Google Glass'ı test ediyor

Amerikan Hava Kuvvetleri'nin Ohio, Wright Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Batman adındaki araştırma takımı Google Glass'ı muharebe alanlarında kullanımı için test ediyor.

VentureBeat'in özel haberine göre, bir süredir muharebe alanlarında ve istihbarat görevlerinde laptop kullanmanın ötesine geçmeyi planlayan Amerikan Hava Kuvvetleri daha mobil çözümler peşindeymiş.

Akıllı telefonlar ve giyilebilir teknolojilerin sınırlı hareket alanının olduğu yerlerde çok daha kullanışlı olmasının bunda önemli bir etken olduğu belirtiliyor.

Glass teknolojisinin savaş uçaklarının hedeflerini doğru bir şekilde vurabilmesini sağlayabileceği, arama ve kurtarma ekipleri ve muharebe sırasında cephelere yakın uçan uçaklarla iletişim halinde olan muharebe kontrol timleri tarafından kullanılabileceği düşünülüyor.

batman-team
Google Glass ile çalışan ekip

Batman takımı, aynı zamanda araştırma için bir yazılım da geliştiriyor. Henüz prototip aşamasındaki yazılımın Android işletim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlaması planlanıyor.

Haberde, araştırma takımının Google Glass'la özellikle bilgiye çok çabuk bir şekilde erişebilmekten memnun olduğu belirtiliyor. Buna karşın Glass, takımın ihtiyaçlarını tam olarak karşılama kapasitesinde değil.

Habere göre, Amerikan Deniz Kuvvetleri'nin de Google Glass'ı test ettiği söyleniyor. VentureBeat Şubat ayında New York Polisi'nin istihbarat ve analiz biriminin de Google Glass'ı test ettiğini bildirmişti.

Hava Kuvvetleri, gözlükleri Google Glass Explorer Program'a başvurarak edinmiş, takımın Google'la herhangi bir resmi ilişkisinin olmadığı da haberde belirtiliyor.  

Görsel Kaynak: Richard Reilly/VentureBeat

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.