Accenture: Türkiye'de dijitalle değişen pazar 142 milyar dolar

Accenture: Türkiye'de dijitalle değişen pazar 142 milyar dolar

Accenture, her sene gerçekleştirdiği Global Tüketici Eğilimi Araştırması’nın 2013 sonuçlarında Türkiye odağını paylaştı. Dikkat çeken rakamların yer aldığı raporla ilgili infografiği yazının sonunda bulabilirisiniz. Müşterinin beklentilerini ortaya çıkaran raporda mobil ve sosyal medya ön plana çıkıyor.

33 ülkede yapılan araştırma 13 bin 168 tüketicinin katılımıyla gerçekleşen araştırmanın Türkiye rakamlarıyla devam edelim; Dijitalle değişen satın alma alışkanlıklarının ülkemizde 142 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan tüketicilerin senelik harcanabilir gelirini etkiliyor. Nesnelerin interneti ve giyilebilir teknolojiye dair kırılımın yer almadığı araştırmada. 2016’da her dört kişiden birinin iki veya daha fazla mobil cihaza sahip olacağı, yaklaşık 10 kişiden 1’ininse üç veya dört cihaza sahip olacağı öngörülüyor. Tüketiciye ulaşmak isteyen şirketlerin mobil adımının önemi Accenture tarafından bir kez daha meydana çıkarılmış oluyor.

Ülkemiz tüketicilerinin yüzde 38’inin mobil cihazlarla internete eriştiği paylaşılırken tüketicilerin yüzde 46’sı şirketlerin mobil kanallarından satış sonrası servis alamadıklarından şikayet ettiği yer alıyor. Müşterisiyle yaşam boyu değeri yakalamak isteyen şirketler için önemli bir detay olduğunu paylaşalım.

Ülkemizde internet kullanımını yüzde 82’si sosyalleşmek için sosyal medyayı kullandığı belirtilirken kullanıcıların bu kanaldan şirketlere ulaşma oranı yüzde 60 ile yüzde 80 arasında olduğu belirtiliyor. Bu oran aslında müşteri ilişkileri yönetiminde sosyal medyanın önemli bir kaynak olduğunu gösteriyor.

Accenture_Tüketici Eğilimi Araştırması_İnfografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.