Resolution: 'Markalar reklam için Facebook'u tercih ediyor ama Twitter'ın performansı daha iyi'

Resolution: 'Markalar reklam için Facebook'u tercih ediyor ama Twitter'ın performansı daha iyi'

Facebook ve Twitter'ın reklam gelirleri arasındaki fark reklam verenlerin tercihini ortaya koyuyor. Ne var ki Resolution'ın yayınladığı rapora göre kullanıcı sayısının getirdiği avantajla önde olan Facebook, reklam verenlere sunduğu model çeşitliliğiyle Twitter'ın bir hayli ilerisinde.

Omnicom çatısı altında bulunan Resolution'ın 20 müşterisinin reklam harcamalarını karşılaştırarak yayınladığı raporda, Twitter'ın reklam verenlere Facebook'tan daha iyi dönüş sağladığına dikkat çekiliyor. Merak ediyorsanız, Resolution'ın müşterileri arasında Pepsi, McDonald’s, HP markaların olduğunu söyleyip rapora geçelim.

Resolution'ın bu 20 müşterisi 2013'de 37 milyon dolar reklam harcaması yapmış. Markalar reklam verirken Twitter'a harcadıkları bütçenin yüzde 127 daha fazlasını Facebook'a ayırmışlar. Ancak tıklamanın 'performans göstergesi' olarak belirtildiği raporda Twitter'ın Facebook'la arasındaki bandı açarak devam ettiği göze çarpıyor.

facebook-twitter-ctr

Twitter'ın 240 milyon kullanıcısına karşılık Facebook'un 1,2 milyar kullanıcısıyla reklam verenlere daha fazla kişiye ulaşma olanağı tanıdığı belirtilen raporu detaylı incelemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.