Bugün sizlere yayın hayatına 1 Şubat 2013'te başlayan bir gençlik dergisi olan Postkolik'i tanıtacağız.
Postkolik'in en dikkat çekici yanı; her ay 15 bin adet basılıp, İstanbul'da 1000'e yakın lokasyonda insanlarla ücretsiz olarak buluşması. Popüler kahve ve restoran zincirleri, spor merkezleri, müzik mağazaları ve sanat galerilerinde ücretsiz olarak okunabilen Postkolik; ayrıca web üzerinden de erişilebiliyor, .pdf formatında indirilebiliyor.
Şu an 11 kişilik bir yazı işleri ekibi bulunan derginin içeriğinin önemli bir bölümünü BirinciBlog.com yazarları hazırlıyor. Her ay 40 sayfa olarak yayınlanan Postkolik, temel olarak müzik, moda, sinema, dizi, teknoloji ve tasarım konularını işliyor.
Bunların dışında 8 ay kadar önce iOS ve Android üzerinden de okuyucularına ulaşmaya başlayan Postkolik, her ay mobilde 20 bine yakın okuyucusuna dokunuyor. Yeri gelmişken Postkolik'in mobilde basılı versiyona göre daha zengin bir içeriğe sahip olduğunu da ekleyelim. Ayrıca mobilde okuyucuların ezici bir üstünlükle tercih ettiği platform, iOS.
Derginin başındaki isim olan Pınar Özbakır ile konuştuğumuzda, Postkolik'in kuruluş hikayesi hakkında kendisi şunları paylaştı: "Postkolik’i çok özetle bir grup arkadaşın birlikte bir şeyler yapma projesi olarak özetleyebiliriz. Hepimiz restoranlara, kafelere, spor merkezlerine gidiyoruz. Uzun zamandır bu tip mekanlarda okunacak doğru düzgün bir şeyler olmadığını gözlemliyorduk. Dünyanın dört bir tarafında yaratıcı insanlar, gerçekten inanılmaz işlere imza atıyorlar.
Sokak sanatı hiç olmadığı kadar popülerleşti. Tasarımda, modada, müzikte sürekli gelişmeler yaşanıyor. Postkolik, okuyucularına bu gelişmeleri aktarmak, 'dünyada neler olup bittiğini aktarmak' için kuruldu."
İçeriklerinin kuvvetli oluşunu hem uluslararası gündemi çok iyi takip ediyor olmalarına hem de ekibin bir kısmının bizzat yurtdışında yaşıyor oluşuna bağlayan Özbakır, her sayılarında okuyucularında da mutlaka yazı aldıklarının altını çizdi.
Günümüzün en temel gerçeklerinden biri olarak insanların diziye, filme ve müziğe para vermek istemiyor oluşu olarak gören Özbakır, bu noktada Postkolik'i tamaen ücretsiz olarak konumlandırdıklarını paylaştı. Derginin gelir modeli ise reklam ve sponsorluklar üzerine kurulu. Postkolik, sponsorlu içerik konusunda da çok sayıda istek gelmesine rağmen henüz bu tarz projelere sıcak bakmıyormuş. Bu arada Postkolik'in mobil versiyonlarının reklam satışını MedyaNet'in üstlendiğini de ekleyelim.
Son olarak Postkolik'in yakın gelecekte web sitesinin yenileneceğini ve günlük haber akışının rahatça takip edilebileceği, bağımsız bir portal halini alacağını da paylaşalım. Ekibin kısa vadedeki bir diğer hedefiyse 2014 yazında Bodrum ve Çeşme gibi yazlık bölgelerde de basılı versiyonlarını okuyucularına ulaştırmak.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap