Kullanıcılar mobil dünyada zamanı nasıl ve nerede geçiriyor? [Webrazzi PRO]

Kullanıcılar mobil dünyada zamanı nasıl ve nerede geçiriyor? [Webrazzi PRO]

Her hafta olduğu gibiwebrazzipro-logo yine Webrazzi PRO'da haftanın en çok dikkat çekeceğini düşündüğümüz grafiğini paylaştığımız yazı ile karşınızdayız.

Dünyaca ünlü mobil analiz şirketi Flurry, bu hafta içinde kullanıcıların mobil dünyada nasıl ve nerede zaman geçirdiğine dair oldukça önemli veriler paylaştı.

Flurry'nin paylaştığı ve bizim de aşağıda size sunduğumuz grafiklerde; kullanıcıların mobilde zamanlarının ne kadarını mobil tarayıcılarda ve ne kadarını da mobil uygulamalarda geçirdiğini geçen sene ile karşılaştırmalı olarak bulabilirsiniz. Buna ek olarak kullanıcıların 2013 yılı için hangi tarayıcı ve uygulamaları tercih ettiği de Flurry'nin açıkladığı rakamlar arasında.

Flurry'ye göre 2013 yılının Mart ayında kullanıcılar yüzde 20 mobil tarayıcılar, yüzde 80 de mobil uygulamalarda vakit geçiriyormuş. 1 sene sonrasında, yani 2014'ün Mart ayında ise mobil uygulamaların kullanımı artmış ve yüzde 86'ya ulaşmış.

Diğer yandan 2014 yılında kullanıcıların tarayıcı tercihlerinde yüzde 7 ile Apple'ın Safari'si birinci sırada. Safari'den sonra yüzde 5 ile Google Browser geliyor. Mobil uygulamalar tarafında ise vaktimizin çoğu oyunlara gidiyor. Kullanıcıların mobil cihazlarda geçirdikleri sürenin yüzde 32'si oyunlarda, yüzde 17'si Facebook'ta, yüzde 4'ü YouTube'da ve yüzde 2'si de Twitter'da geçiyor. Hemen aşağıdan grafiğin tamamını detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

mobil-tarayici-yada-uygulama-kullanimi

Webrazzi PRO, içerisinde internet sektörüne dair yüzlerce veri bulunduran bir bilgi merkezi. E-ticaretten dijital reklamcılığa, dijital reklamcılıktan mobil aramaya kadar çok sayıda konu hakkında Webrazzi PRO kullanarak oldukça kısa sürede bilgiye ulaşabilir, rakamlarla düşünmeye başlayabilirsiniz.

Yalnızcaya üyelere açık olan Webrazzi PRO; üye girişi yapmadan kullanılamayan bir platform. Ancak dilerseniz sağ üstte yer alan arama kutusunu kullanarak Webrazzi PRO’nun arama deneyimini yaşayabilirsiniz. Örnek bir Google araması şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.