Google Maps'ten Pokemon oyunlu 1 Nisan şakası

Google Maps'ten Pokemon oyunlu 1 Nisan şakası

Google, hem şirket olarak hem de Google Glass ürünü ile artırılmış gerçeklik konusunda önemli adımlar atıyor. Google Maps de YouTube'a yüklediği son video ile Google haritalar ve artırılmış gerçeklik ile oynanacak bir Pokemon oyunu duyurdu.

"Pokemon Challenge" olarak adlandırılan oyun ile Google Maps haritası artırılmış gerçekliğin de katkısıyla Pokemon dünyasına çevriliyor ve Pokemon ustası adayları da Google Maps'te dünyanın farklı ve hatta ücra noktalarındaki Pokemon'ları yakalamaya çalışıyorlar.

Artırılmış gerçeklik içeren oyun duyurusu tabii ki 1 Nisan şakasından ibaret ancak videonun izlenmeye başlamasıyla birlikte Nintendo'nun efsane oyun serisi Pokemon'un hayranlarını ciddi anlamda heyecanlandırmışa benziyor. Videoda Google Maps uygulaması bir Pokedex'e (bilmeyenler için, hikayede cep telefonu şeklinde olan Pokemon database cihazı) dönüşüyor ve oyuncular da 150 Pokemon'u yakalamaya çalışıyor.

Screen Shot 2014-03-31 at 22.25.37

Nintendo ve Google gibi iki devin anlaşarak yaptığı bu şaka oldukça ses getirecek gibi gözüküyor. Ayrıca 1 Nisan şakasının vaat ettiği ödülün büyük olduğunu da belirtelim! Videoya göre, bu Google Maps yarışmasının kazananı Google'da "Pokemon Ustası" olarak işe başlayacak. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.