Twitter'da artık fotoğraflar etiketlenebilecek

Twitter'da artık fotoğraflar etiketlenebilecek

Twitter, resmi blogu üzerinden "fotoğraflar artık daha sosyal" başlığıyla yaptığı duyuruda Twitter'da artık fotoğrafların etiketlenebileceğini ve bununla birlikte tweet başına birden fazla fotoğraf eklenebileceğini bildirdi.

Mobile özel olan bu iki yenilik, şimdilik sadece iOS ve Android'deki Twitter uygulamalarında kullanılabilecek. Bundan böyle Twitter'a eklediğiniz fotoğraflarda 10 kişiye kadar arkadaşlarınızı etiketlemeniz mümkün olacak. 

twitter photo tagging

Twitter'a gelen fotoğraf etiketleme özelliğiyle sosyal ağın artık çok daha sosyal olacağını kabul edebiliriz. Zira bu etkiyi yıllar önce Facebook fotoğraf etiketleme özelliğini devreye aldığı zamanlarda da görmüştük. Aynı Facebook'ta olduğu gibi, Twitter'da da biri sizi fotoğraflarda etiketlediğinde bir bildirim alacaksınız. Twitter uygulamasının Ayarlar bölümünden kimlerin sizin etiketleyip etiketleyemeyeceğine de karar verebileceksiniz.

twiter fotoğraf

Yeni güncelleme ile gelen bir başka özellik de, tweet başına birden fazla fotoğraf yüklenebilecek ve görsel açıdan daha anlamlı tweet'ler atılabilecek olması. Fotoğraf etiketleme özelliğinin 140 karakterden tasarruf sağlayacağı da aşikar. Böylece Twitter'a fotoğraf yüklediğinizde tüm fotoğraftaki arkadaşlarınıza mention atmanıza gerek kalmayacak ve onları fotoğraf üstünde etiketleyebileceksiniz. Birden fazla fotoğraf yüklendiğinde ise, farklı fotoğrafları arka arkaya tweet atmaktan kurtulmuş olacaksınız.

Birden fazla fotoğraf yükleme özelliği ilk kez iOS versiyonunda olacak, daha sonrasında ise Android uygulaması ve web versiyonuna da gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.