Google Glass ile gazetecilik dersleri

University of Southern California'da açılan "Glass Gazeteciliği" kursları ile öğrenciler, Google Glass ve diğer benzer giyilebilir teknolojilerin gazeteciliğe nasıl etki ettiğini ve bunların nasıl kullanılabileceği ile ilgili değerli fikirler verecek.

USC'de, internet gazeteciliği profesörü olan Robert Hernandez tarafından verilecek kursun içeriğinde, artırılmış gerçeklik uygulamalarının ve giyilebilir teknolojilerin gazetecilik yapma yöntemlerini nasıl değiştirebileceği, giyilebilir teknolojilerle nasıl tüketilebilir içerik oluşturabileceği anlatılarak, bugünün makalelerinin ileride bu cihazlarla nasıl bir hal alabileceği aktarılacak.

Geleneksel medya örneklerinin, bazı gazetelerin web sitelerinin köşe yazarlarının yazılarını bölerek galeri haline getirdiğini bile gördüğümüz günümüzde, giyilebilir teknolojilerin oyunu bir hayli değiştirebileceğinden hiç şüphemiz yok. Özellikle elindeki akıllı telefon olan hemen hemen herkesin birer gazeteci olduğu günümüzde, giyilebilir teknolojiler tüm kullanıcıları daha fazla "gazeteci" hissettirecek.

USC gibi Amerikan üniversitelerinin bu konuya eğilmesi, şimdiden konuyla ilgili kurslar açması bu işe adanmışlıklarını ve vizyonlarını kanıtlıyor. Hernandez'in amacı sınıfa farklı kesimlerden ve farklı background'lara sahip öğrenciler toplamak.

Bilgisayar mühendisleri, gazeteciler, tasarımcılar, geliştiriciler ve PR okuyan öğrenciler, bu kursta bir sentez oluşturabilirler. Bakalım Glass'ın casusluk için bile kullanılabileceğinin gündeme geldiği şu günlerde, Google Glass ileride bir gazeteci ekipmanı olarak anılması mümkün olacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.