Metallica'dan tam demokratik sosyal konser: Metallica By Request

Metallica'dan tam demokratik sosyal konser: Metallica By Request

Efsanevi heavy metal grubu Metallica, yeni başladığı Metallica by Request adlı turnesinde, bilet alan tüm dinleyicilerine bir kod veriyor. Katılımcılar ilgili kodla metallicabyrequest.com adlı web sitesi üzerinden oylama gerçekleştiriyorlar.

Böylece dinleyiciler dinlemek istedikleri Metallica şarkıları ile ilgili bir seçim yapabiliyor. Sadece konsere katılacak kişilerin yaptığı oylama sayesinde bir çalma listesi oluşturulurken, dinleyenler katılacakları konserde ne dinlemek istediklerine kendileri karar veriyor.

metallica_sp_slider1

Toplam 25 konserlik Metallica by Request turnesi web sitesi üzerinden anlık olarak oylama durumunu da gösteriyor. Web sitesi üzerinden, farklı ülkeler ya da şehirlerdeki oylamaların değişik gidişatını görebiliyorsunuz. Bazı ülkelerde de en sevilen Metallica şarkıları değişiklik gösteriyormuş gibi gözüküyor.

Metallica'nın böylesi basit bir entegrasyon ve web sitesi ile dinleyenlerine dokunması, turnenin konseptinin oldukça sosyal ve çokça paylaşılabilir olması da aslında dijital bir başarı olarak nitelendirilebilir. Çünkü insanlar sadece bilet alarak konseri ve konserde çalınması beklenen sürpriz şarkı listesini değil, çevresi ile konuşarak hatta belki de birlikte hareket ederek konserin akışına etki ediyor.

Kişisel görüşümce tam "social listener care" durumu mevcut. Unutmadan söyleyelim, Metallica bu turne kapsamında 13 Temmuz'da İstanbul'da olacak. Oylamanın şu anki gidişatına bakacak olursak, Metallica konserine bilet alan İstanbulluların tercihi Master of Puppets, ardından ise Fade to Black ve One adlı eserlerden yana olmuş. Ancak konser tarihine kadar sıralamanın değişeceği aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.