Neustar, .co alan adını ticarileştiren .CO Internet'i 109 milyon dolara satın aldı

Neustar, .co alan adını ticarileştiren .CO Internet'i 109 milyon dolara satın aldı

Gerçek zamanlı, bulut tabanlı bilgi servisi ve analizi şirketi Neustar, .biz alan adının kayıt şirketi olarak biliniyor. Neustar, .co alan adını ticarileştiren .CO Internet'i 109 milyon dolara satın aldı. .CO Internet, alan adını 2010 yılında ticarileştirmeye başlamıştı. Şirket geçtiğimiz yıl 21 milyon dolar gelir elde etmiş ve çıkışını duyurmuştu.

.CO Internet'in şu anda kayıtlı 1,6 milyon adet alan adı bulunuyor. .Co Alan adı fiyatları ortalama olarak .com uzantılarının iki ve üç katı değerinde. Ağırlıkla pazarlamaya yatırım yapan .CO Internet, Super Bowl turnuvasının üç oyununda sektörün önde gelen oyuncularından GoDaddy ile yanyana görünmüştü.

Neustar ise pazarlamadan ziyade, alan adı işinde adını duyurmuş bir şirket. Anlaşmayla birlikte Neustar bu pazarlama ekibini de bünyesine katacak.

.Co alan adlarına yatırım yapmak içinse ilginç bir zaman olduğunu söyleyebiliriz. Zira spesiifk alan adlarının ticarileşmeye başladığı şu dönemde, .co'nun popülerliğinin nasıl etkileneceğini kestirmek zor.

.Co halihazırda, Neustar'ın müşterileri arasında ve geçtiğimiz yıl şirketten 4 milyon dolar kazandı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.