Çin e-ticaret devi Alibaba.com, ABD'de halka arza hazırlanıyor

Çin e-ticaret devi Alibaba.com, ABD'de halka arza hazırlanıyor

Bu yıl adeta "halka arz senesi" olacakmış gibi gözüküyor. Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba.com, Amerika Birleşik Devletleri'nde halka arz etmeye hazırlanıyor.

Alibaba'nın bir süre önce önceliği verdiği Hong Kong borsasındaki halka arz planlaması değişti ve şirket bu sefer rotayı New York'a çevirmiş durumda. Kısa süre önce yüzde 18'lik hissesine sahip olduğu Weibo da yılın ikinci çeyreğinde halka arzı planladığı biliniyor. 

Alibaba haberi resmi olarak doğruladı ve şirketin sözcüsü, halka arz sürecini başlatmaya karar verdiklerini, şirketi daha global bir hale getirmek, şeffaflığını artırmak ve şirketin uzun vadeli vizyon ve hedeflerini sürdürmeye devam etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Reuters'ın analistlerinin paylaştığı rakamlara göre, Alibaba yapacağı halka arz ile kasasına 15 milyar dolar hasılatı koyabilir. Böylece halka arz ile birlikte şirketin değerlemesinin de 150 milyar doları bulması bekleniyor.

Alibaba'nın halka arz dokümanlarını Nisan ayında teslim etmesi bekleniyor. Alibaba'nın halka arzı için planlanan kesin bir tarih olmasa da, tahminler halka arzın 2014 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleşeceği yönünde. Bu arada Alibaba'nın aralarında Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, J.P. Morgan ve Morgan Stanley gibi büyük bankalarla görüşülmeye başlandığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.