Next Games aldığı 6 milyon dolar yatırım ve The Walking Dead oyunu ile çıkış yapmayı hedefliyor

next-gamesFinlandiya'nın mobil teknoloji ve oyun şirketleriyle uzun zamandır küresel çapta başarı üstüne başarı kazanıyor. Dünyaca ünlü cep telefonu üreticisi Nokia ile adına aşina olduğumuz ülke ardından Angry Birds oyunu ile milyonlarca kişiye ulaşan Rovio ile Clash of Clans oyunuyla özellikle iOS platformunda çok büyük başarı elde eden Supercell'in anavatanı. Yine Finlandiya merkezli Next Games aldığı 6 milyon dolarlık yatırımdan sonra mobil platformlarda milyonlarca kullanıcıya ulaşarak yeni bir ulusal başarı hikayesi olma yolunda ilerliyor.

Rovio, Supercell ve Disney'in eski çalışanları tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Next Games, "free to play" ismi verilen tarzda oyunlar yapma hedefiyle kuruldu. Bu plan çerçevesinde medya ve dijital tecrübesi yüksek farklı yatırımcılardan toplamda 6 milyon dolar yatırım alan ekibin ana odağı mobil oyunlar geliştirmek. Bu ilk tur harici yatırımın iştirakçilerinden IDG Ventures, Supercell'in erken aşama yatırımcılardandı aynı zamanda.

Bu turdaki diğer yatırımcılar ise AMC Networks Ventures, York Ventures ve Lowercase Capital. Özellikle York Ventures'ın dijital medya ve pazarlama konularında oldukça tecrübeli isimlerden oluşan bir yönetime sahip olduğunu ek bir bilgi olarak aktarabiliriz.

next-games-the-walking-dead-mobile-game

Şirket aldığı bu yatırımdan sonra ünlü Amerikan dizisi The Walking Dead'in mobil oyununu yapacağını geçtiğimiz hafta içerisinde duyurmuştu. AMC'nin televizyonda yapımcılığını üstlendiği The Walking Dead, Next Games tarafından mobil platformlara uyarlanacak ve hem iOS hem Android platformunda yer alacak. Şirket ilk çıkış oyunlarını The Walking Dead ile yaparak büyük bir yankı uyandırmayı, aynı zamanda dizinin hayranları ve mobil oyun severlerden oluşan büyük bir kitleye ulaşmayı hedefledikleri şirketin kurucu ortaklarından ve mevcut durumda CEO'luk görevini yürüten Teemu Huuhtanen tarafından aktaran bilgiler arasında.

The Walking Dead ile birlikte şirket farklı bir mobil oyun üzerinde de çalışıyor. Kendi projeleri olan oyunun yine çok popüler olacağını söyleyen Teemu Huuhtanen şimdilik detay paylaşmadı. 2014 yılı içerisinde Next Games'in mobil arenada nasıl bir başarı sergileyeceğini ve şirketin Finlandiya'nın bir sonraki başarılı mobil geliştirici şirketi olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.