Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için ilham verici 5 TED konuşması

Kar amacı gütmeyen organizasyonların dijital dünyada daha geniş kitlelere ulaşabilimesi için yardımcı olacak 5 TED konuşmasını derledik.
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için ilham verici 5 TED konuşması

agac-elMarkalar gelir beklentisi dahilinde dijital dünyaya kaynak ayırmaktan çekinmeyebilirken, kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda daha geriden geldiğine şahit oluyoruz. Bu amaçla kar amacı gütmeyen organizasyonların dijital dünyada daha geniş kitlelere ulaşabilimesi için yardımcı olacak 5 TED konuşmasını derledik.

Videoların haricinde aslında bu yazı da kendi içinde kar amacı gütmeyen organizasyonların dijital dünyada nasıl daha fazla kişiye ulaşabileceğinin önemli bir göstergesi; Sapling Foundation tarafından düzenlen TED konuşmalarının kaydedilmesi, paylaşılması ve embed edilebilmesi, yayılmasının ve yeni kişilere ulaşmasının temel fakötürü. Sözü fazla uzatmadan videolara geçelim Pazar gününüz burada bitmesin :)

Seth Godin: The Tribes We Lead

Godin bir kişinin değişimi nasıl yapabileceğinden ve değişimin anahtarlarına kadar sorular soruyor ve cevabı aşiretlerde buluyor.

Julie Dixon: A Note on Generosity

Georgetown Universitesinden Julie Dixon fikirlerin paylaşılmasının sosyal etkisini araştırmış. Dikkat çektiği noktaysa Etki'yi cüzdanınızda bulamayacağınız değerli yeni bir para birimi olarak açıklaması. Kişinin sizin hareketinize katılmasında kritik adımı videoda açıklıyor.

Rachel Botsman: The Currency of the New Economy Is Trust

Saygınlık organizasyonun en büyük sermayesi, Rachel Bostman'dan paylaşım ekonomisinden gelen güveni detaylandırıyor. Paylaşım ekonomisiyle oluşan topluluklara değinirken aslında kar amacı gütmeyen kuruluşların nasıl insanları biraraya getirebileceğini de belirtmiş oluyor.

Nicholas Christakis: The Hidden Influence of Social Networks

Harvard'da profesör olan Christakis kendi araştırmalarından örnekler kullanarak kişiler arasındaki bağlantıyı ve bu bağlantıların davranışlara etkisini açıklıyor.

Ken Allocca: Why Videos Go Viral

Ken Alloca'nın videonun virale gidişini anlatan konuşmasını çoğu kişinin izlemiş olduğunu tahmin ediyorum ama izlemeyenlere faydası olacağı kadar daha önce izleyenelerin de hafızasını tazeleyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.