Havayolu firmalarına karşı hukuki danışmanınız: AirHelp

Havayolu firmalarına karşı hukuki danışmanınız: AirHelp

Yolcuların havayolu şirketleriyle ilgili yaşadığı en büyük sıkıntılar genellikle uçakların gecikmesi, uçuşların iptal olması ya da havayollarının aldığı fazladan rezervasyonlar yüzünden açıkta kalması.

AirHelp adlı mobil uygulama, bu sorunlar konusunda yolculara yardımcı olmak isteyen, hukuki olarak haklarını yolculara hatırlatan ve havayollarından tazminatlarını almalarını sağlayan bir mobil uygulama. Aynı zamanda web versiyonu da bulunuyor.

AirHelp aracılığıyla havayollarına açacağınız dava sürecini başlatıyorsunuz. Kısacası size hukuki danışmanlık yapan AirHelp, mobil avukatınız. Uçağınızın yediği rötar sonrası, uçuşunuzun iptal olması ya da 'çifte rezervasyon' sebebiyle açıkta kalmanız gibi durumlarda havayollarından para iadesi isteyebiliyorsunuz. AirHelp, burada komisyon usulü çalışıyor ve eğer ki havayolundan paranızı geri alırsanız, kendisine komisyon kazanıyor.

airhelp

Avrupa Birliği ve ABD yasaları arasında farklıklar var. Ancak örnek vermek gerekirse, mağduriyet durumlarında AB ülkelerinde 600€'ya kadar, ABD'de ise 800$'a kadar tazmiant hakkınız bulunuyor. Tazminat rakamları, uçağınızın gideceği mesafeye ve mağduriyet durumunuza bağlı olarak değişiyor.

AirHelp, size sunduğu hukuki danışmanlığın karşılığında ve davayı kazanmanız halinde yüzde 25'lik bir komisyon bedeli alıyor. Örnek vermek gerekirse havayolları dava sonucunda 800$ ödemek zorunda kalırsa, bunun 200$'ı AirHelp'in oluyor.

AirHelp'in iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz. AirHelp aynı zamanda web servisi ile de hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.