Facebook'un yeni kampanya yapısı ve detayları

Facebook'un yeni kampanya yapısı ve detayları

Facebook yeni kampanya yapısına geçişiyle ile ilgili detayları  paylaştı. Hazırladığı video ile yeni kampanya yapısını daha da detaylı anlatan Facebook reklamlarda KOBİ hedefini daha da artırmış görünüyor.

Yeni kampanya yapısını ağaç modelinde görsellendiren Facebook, Kampanya'yı ağaç kabul ederek dallarını reklam grubu, yapraklarını reklamlar olarak çeşitlendiriyor. Böylece KOBİ'lerin reklam hedefi oluşturma ve hedefe ulaşmada izleyeceği yolu pazarlama ekibi varmış gibi yönetmesi sağlanmak isteniyor.

Genel olarak Facebook'un reklamlarda yeterli dönüşümü sağlamadığı söylentilerini de minimize edecek yeni kampanya yapısında yeniden hedefleme (retargeting) konusunda açıklamama olmamasıysa dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor. facebook-yeni-kampanya-modeli

Facebook yeni kampanya yapısıyla uzun vadeli kampanya yönetimi hedefinde olduğu tablodan da rahatlıkla anlaşabilir. Reklamlarda fiyat, hedefleme ve kreatif bulunurken, reklam grubunda zamanlama ve genel bütçe bulunuyor. Kampanya ise sadece hedeften oluşuyor. Her bir yapı ayrı ayrı kapanıp açılabilme ve rapor özelliğine sahip.

Şu anda Facebook'ta var olan reklamların yeni kampanya yapısına dönüşümünü, süreç dahilinde Facebook tarafından yapılacak ve bilgilendirilecek. Facebook'un yeni kampanya yapısıyla ile ilgili hazırladığı ingilizce dökümana buradan, konuyla ilgili videoyu izlemek isteyenlerse buradan ulaşabilirler. Facebook'un reklam vermek isteyenlerin hedeflerini belirlemesi için yakın zamanda devreye aldığı hedef listesini aşağıda görebilirsiniz;facebook-reklam-hedefleri

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.