Jolla, Sailfish OS 1.0 güncellemesiyle Avrupa dışına açıldı

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

jolla Jolla'nın ilk akıllı telefonu Sailfish OS, Barselona ziyaretimizde, yakından incelemek istediğimiz ürünler arasındaydı. Barselona'da lansmanı yapılan Jolla'yla geçtiğimiz Mayıs ayında tanışmıştık.

Nokia'dan MeeGo'yu devralan Jolla, açık kaynaklı mobil işletim sistemi Sailfish OS'i geliştirmişti. Jolla, bir süredir Beta yayınında olan Sailfish OS platformunun 1.0 güncellemesiyle birlikte, Barselona'da satışa sunuldu.

Android uygulamaları da indirebildiğiniz Jolla'nın donanım ve yazılım özelliklerini, şirketin Tasarım Lideri Martin Schuele'den dinledik. Martin'in yaptığı canlı demodan sonra, Jolla'yla ilgili ilk izlenimimizin olumlu olduğunu söyleyebiliriz.

Telefon, farklı, yeni ve uygun fiyatlı bir akıllı telefon arayışında olanları tatmin edebilir. Öncelikle Finlandiya'da piyasaya sunulan telefon, Avrupa ülkeleriyle birlikte Hindistan, Rusya ve Hong Kong'da satışta olacak. Jolla Sailfish OS 1.0 399 dolardan satışa sunuldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.