Boğaziçi Üniversitesi'nin melek yatırımcı ağı BUBA faaliyetlerine başladı

Boğaziçi Üniversitesi'nin melek yatırımcı ağı BUBA faaliyetlerine başladı

Türkiye'nin en çok girişimci çıkaran üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi'nin Mezunlar Derneği (BÜMED) tarafından kurulan melek yatırımcı ağı, BÜMED Business Angels (BUBA) faaliyetlerine başladığını duyurdu. Geçtiğimiz yılın ortalarından bu yana ısınma turları yapan BUBA, resmi açlışını dün gerçekleştirdi.

Girişimciler ve melek yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen platform, girişimciliğe yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Girişimciliği devamlı bir süreç olarak ele alan BUBA, eğitim, seminer ve  danışmanlık programlarıyla girişimcileri destekliyor. Programın son zamanlarda sıklıkla gördüğümüz girişimcilik yarışmaları temalarından arındırılmış olduğunu görmekse sevindirici. BUBA'nın bir diğer yenilik vaadi de girişimci ve yatırımcıları birebir görüşmelerle biraraya getirmek. Ağ, bunun için Egon Zehnder ile ortaklaşa mentorluk ve takım çalışmaları planlıyor.

BUBA'nın stratejik ortaklarından Vodafone, platforma teknolojik altyapı ve destek sağlarken, Garanti Bankası da finansman modelleri sunuyor olacak. Platformun BÜMED dışındaki paydaşları ise Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Boğaziçi Üniversitesi Teknopark bulunuyor. BUBA bu merkezlerde yapılacak tüm ticarileştirme faaliyetlerini yakından takip edecek.

BUBA_Lansman_Toplu_Fotograf

BUBA'nın hem girişimci hem de yatırımcı tarafında hizmetleri sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine veya mezunlarına değil, herkese açık oladuğunu belirten BUBA Başkanı Timuçin Bilgör: "Melek yatırımcı ve girişimci ekosisteminde görülen en büyük sorun ekonominin diğer offline oyuncularının teknoloji ve yeni ekonomiye uzak durmasıdır. BUBA olarak yaratacağımız güvenli ve hızlı çalışan bir mikro ekosistem sayesinde bu kısır döngüyü kıracağımıza, yepyeni oyuncuları yatırım tarafında büyük resmin içine alacağımıza inanıyoruz” diyor.

BUBA’nın, 2014 planları arasında Bosphorus Venture Capital Fund’ın kurulması bulunuyor. Bosphorus Capital’den aldığı danışmanlıkla Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu 2014 yılı içinde yeni çıkan SPK tebliğleri doğrultusunda kurmayı hedefleyen BUBA, bu alanda TÜBİTAK ve Hazine Müsteşarlığı ile de yakın işbirliği içinde çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.