2013 yılının en çok beğenilen şirketi Apple olurken Microsoft geriledi

2013 yılının en çok beğenilen şirketi Apple olurken Microsoft geriledi

Fortune her yıl düzenlediği hayran olunan şirketler sıralamasını yayınladı. Genel sıralamada biriniciliği 7.94 puanla Apple alırken, sırayla Amazon.com ve Google ilk üçü oluşturdular. Microsoft'un rakiplerine yaklaşamadığı listede IBM 16. sırada, Microsoft ise 24. sırada yer aldı.

Genel sıralamanın haricinde sosyal sorumluluktan, ürün kalitesine, inovasyon, mali sağlamlığın da aralarında bulunduğu 9 kategoride ilk 10'un sıralandığı listeye teknoloji şirketlerinin listeye damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Geçen sene genel sıralamada 17. sıradan 24. sıraya düşen Microsoft 9 kategorinin hiç birinde ilk 10'a girmeyi başaramamış.

fortune-most-admired-2014Facebook genel sıralamada 38. sırayı alırken, farklı kategorilerde ilk sıralarda yer almayı başarmış. Birinciliği Apple'ın aldığı İnsan Yönetimi kategorisinde Facebook üçüncü Google ise dördüncü sırada yer almış. Kategori bazında dikkat çeken sıralamalardan biri de Ürün ve Servis Kalitesi; Apple'ın birinciliği aldığı kategoriye Amazon üçüncü sıradan girmiş.

Amazon'un ürün ve servis kalitesi sıralamasında dünya genelinde üçüncü olması aslında e-ticaret devinin başarısını net olarak da açıklamış oluyor. Finansal Güçlülük kategorisinde ilk 10'da 4 teknoloji şirketi bulunuyor; Listenin başında Google yerini alırken Apple ikinci, Qualcomm beşinci, Oracle ise onuncu.

Teknoloji odağındaki şirketlerin ilk 10'da en fazla yer aldığı kategorisiyse İnovasyon oluyor. Sırasıyla Apple, Amazon, Google ve Qualcomm ilk 4'ü oluştururken listeye Facebook dokuzuncu sıradan girebilimiş.

Fortune'un hazırladığı listeyle ilgilenenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.