Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nın sosyal medya yansımaları

Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nın sosyal medya yansımaları

Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nın yavaş yavaş sonuna geliniyor. Artık spor müsbakaları, hele ki uluslararası olanlar sosyal medya aracılığıyla rahatlıkla takip edilebiliyor.

Biz de sizlerle kısa bir süre önce Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nı Twitter'dan nasıl takip edebileceğinize dair bir yazıyı paylaşmıştık. Sosyal medya ile hiç olmadığı kadar iç içe geçmeyen olimpiyatlar artık anlık olarak Twitter üzerinden de takip edilebiliyor. Sosyal ağlar da Kış Olimpiyatları'na olan ilginin bir izdüşümünü elde ettiği datalarla bir araya getirmiş. 6 ve 13 Şubat tarihleri arasında Facebook'ta biriken ilk verilere göre Soçi'nin en çok ilgi gören spor dalı Artistik Buz Pateni.

FBOlyMap

Ev sahibi Rusya'nın bir hayli başarılı olduğu Artistik Buz Pateni dalının hemen ardından ise özellikle Avrupa'dan da yoğun ilgi gören Biatlon dalı geliyor. Hemen aşağıda Avrupa'da yakından bir bakış atan ve aynı verilerin kullanıldığı haritada ise özellikle Orta Avrupa'nın Biatlon sporuna olan yoğun ilgisini görüyoruz. Türkiye'ye baktığımızda ise, bizde de en çok ilgi gösterilen spor dalı Artistik Buz Pateni.

Top_Events_by_Country_Europe_Feb6_Feb133

Facebook'ta olduğu kadar Twitter üzerinden de tabii ki Soçi 2014'e ilgi yoğun. Soçi 2014, pek çok markanın da kullandığı ve Twitter üzerinden büyük etki yaratmayı başardığı tweet'ler oluşturdu. Özellikle markaların Soçi 2014'ü kullanan tweet'leri ve tam 410 bin takipçiye ulaşan @SochiProblem adlı Twitter hesabının attığı tweet'ler, oluşan yoğun ilgiyi gözler önüne seriyor ve çok sayıda etkileşim alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.