Adphorus: Facebook reklam optimizasyonu ve Sosyal CRM çözümleri sunuyor

Adphorus: Facebook reklam optimizasyonu ve Sosyal CRM çözümleri sunuyor

Ülkemizde kullanıcıların Facebook'a ilgisi reklam verenleri ve ajansları sosyal ağın daha çok topluluk yönetimi odağında ilerletti. Facebook'un etkileşim yönüyle sosyalliği bir yana sadece bir web sitesi olarak düşünüldüğünde bile reklam alanı yönüyle önemli potansiyel barındırıyor.

Facebook'un reklam alanlarını daha etkin kullanmak için oluşturduğu Ads PMD sertifikasına sahip dünya genelinde 45 şirket bulunmasına karşın ülkemizden bu odakta yeni ürünler/projelerin örnekleri az oluyor. Bu alanda PUBLIK yeni bir girişime imza atıyorlar: adphorus.

Adphorus temel olarak Facebook'ta reklam yönetimi ve optimizasyonuna odaklanmış, hedef bölgesini ise EMEA olarak belirlemiş. PMD olmak için de başvuru yapan ve onayı bekleyen adphorus performans reklamcığıyla e-ticaret şirketlerine önemli bir çözüm sunmuş olacak.

adphorus-rapor

Facebook'ta reklam optimizasyonu sağlayan adphorus'un en büyük avantajı Facebook'la Marketing API üzerinde çalışması. E-ticaret şirketlerinin hedefleme ve yeniden hedefleme gibi ürünün satışına yönelik reklamlarında çoklu kampanya üreterek en iyi geri dönüş ölçümlenebiliyor.

Çoklu kampanya bireyselde de oluşturabilmesine karşın adphorus'un en büyük avantajı e-ticaret şirketleriyle yaptığı entegrasyonla insan kaynağını minimuma indirirek hız ve tasarruf sağlıyor. Biraz daha detaylandırmak gerekirse reklam vermek isteyen marka yada e-ticaret sitesinin sürekli kontrol altında tutması veya Facebook'a bırakması gereken teklif miktarını adphorus her bir kampanya için ayrı ayrı optimize ediyor.

social-crm

Adphorus'un Facebook reklam ve kampanya yönetimi haricinde dikkat çeken ürünlerden birisi de Sosyal CRM.  Bu ürünle web sitelerindeki kullanıcıların yaptığı tüm aksiyonları takip edip, kullanıcı davranışları ve segmentlerine göre Facebook reklamlarına yön verilmesi sağlanıyor. Sosyal CRM'de yurt dışında var olan çözümlerin ülkemizde de yer alması ve Türkiye odağının dışında hedefinin olması ayrıca sevindirici.

Sosyal CRM'in sadece Facebook odağında olmadığını diğer sosyal ağları da kapsaması gerektiğini düşündüğümüzde Linkedin ve Foursquare’in Türkiye’deki ayrıcalıklı iş ortağı olan PUBLIK önümüzdeki senelerde Adphorus’u sadece Facebook üzerinde değil, diğer sosyal mecralarda da çalışan çoklu platform bir pazarlama aracı haline getirmeyi planladığını paylaşıyor.

Adphorus 14 günlük ücretsiz bir deneme sürümü bulunuyor ilgilenenler buradan ulaşarak denemeye başlayabilirler. Salesforce Social CRM ve Nanigans'ın da aralarında bulunduğu ABD odağındaki PMD'lere alternatif adphorus'un ilerleyen dönemde güzel haberlerini paylaşacağımızı umut ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.