Stripe, Türk Lirası da dahil 135 yeni para birimiyle dünyaya açılıyor

Stripe, Türk Lirası da dahil 135 yeni para birimiyle dünyaya açılıyor

Online ve mobil ödeme sistemleri yöneten yazılımlar geliştiren, Amerika merkezli Stripe, tüm dünyaya açılıyor. Şirket, dün, aralarında Türk lirasının da bulunduğu 135 yeni para birimini ödeme çözümlerine eklediğini duyurdu.

Stripe mühendislerinden Timothy Thairu, şirketin resmi blogunda yayınladığı haberde şirketin müşterilerinin küresel yayılımından bahsediyor. "Paris'teki DailyMotion , Boston'daki HubSpot, Ottova'daki Shopify gibi şirketler, sadece kendi evlerinde değil, dünyanın heryerinde popüler olan ürünler geliştiriyorlar" diyor Thairu.

Geliştirmeyle artık Stripe kullanan bir şirketten, şimdilik yalnızca Birleşik Krallık, ABD, Kanada ve İrlanda merkezli şirketlerden, online ya da mobil alışveriş yapan müşteriler, alışverişlerini yerel para birimlerine dönüştürülmüş biçimde yapabilecek.

Yenilik, son kullanıcı için olduğu kadar, Stripe'la çalışan şirketler için de büyük bir kolaylık. Böylelikle şirketlerin birden fazla para birimiyle çalışmak için, yerel iş ortakları bulmak yerine, sadece Stripe hizmeti kullanmaları yetiyor.  Son kullanıcılarsa yabancı para biriminde alışveriş yaptıklarında (eğer varsa) ödedikleri ek ücretlerden kurtuluyor. Stripe para birimi çevirme hizmeti için ekstra yüzde 2'lik bir ücret belirlemiş. Uygulamayı kullanmaya başlamak için yapılması gereken oldukça kolay. Şirketlerin, Stripe hesaplarındaji API'larına para birimlerini eklemeleri gerekiyor.

Birkaç hafta önce 80 milyon dolar büyüklüğünde üçüncü tur yatırımı alan Stripe için, küresel açılımın oldukça büyük bir adım olduğu söylenebilir. Gigaom'un haberine göre, şirket, hizmetlerini kredi kartının ötesine taşımayı da planlıyor. Stripe kurucu ortaklarından John Collison röportajında, gelişmekte olan pazarlarda mobil sistemler etrafında gelişen büyük finansal ağlarla ilgilendiklerini anlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.