Ülkelere göre günde sosyal medyada harcanan ortalama süre [Webrazzi PRO]

Ülkelere göre günde sosyal medyada harcanan ortalama süre [Webrazzi PRO]

Profesyoneller için Bilgi Merkezi olan Webrazzi PRO'ya bu hafta içinde 27 tane yeni grafik ekledik. Bu arada Webrazzi PRO'da bulunan grafikler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okuyucularımızı, yine geçen hafta içinde hazırladığımız infografiği okumaya davet ediyoruz.

Ve gelelim bu haftanın en çok ilgi çekeceğini düşündüğümüz grafiğine. We Are Social'ın yayınladığı Global Digital Statics 2014 raporunda geçen ve 2013 yılının son çeyreğine ait olan istatistiğe göre ülkemiz sosyal medya kullanıcılarının günlük olarak sosyal medyada harcadığı süre 2 buçuk saat.

Listede birinciliği 4,3 saat ile Arjantin üstleniyor. Arjantin'in ardından ikinci sırada 3,8 saatle Meksika, üçüncü sıradaysa 3,7 ile Tayland yer alıyor. İnternetin yine yoğun olarak kullanıldığı ve ilgi çeken pazarlardan biri olan Brezilya ise 3,1 saat ile beşinci sırada.

Bir diğer muhtemelen merak uyandıracak ülke olan Amerika Birleşik Devletleri'yse 2,3 saatlik bir ortalamaya sahip. Listenin sonundaysa 0,8 saat ile Japonya yer alıyor. Ayrıca listede Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinin son sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz.

ulkelerin-gunluk-olarak-sosyal-medyada-gecirdikler

Webrazzi PRO, içerisinde binin üzerinde grafik bulunduran bir bilgi merkezi. Şu an için yalnızca ücretli bir şekilde üye olabileceğiniz Webrazzi PRO'da dilerseniz üye girişi yapmadan da arama yapabiliyorsunuz. Bu işlem için sağ üstte yer alan arama kutusunu kullanmanız yeterli, örnek bir 'Brezilya' araması isa şu adreste.

Webrazzi PRO'daki paketler hakkında detaylı bilgiye buradan, her hafta sizlerle paylaştığımız 'haftanın grafiği' yazı dizimizeyse şuradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.