Yalnızca müzik girişimlerini yarıştıran Midemlab'ın sonuçları açıklandı, cubic.fm de ödül kazananlar arasında

Yalnızca müzik girişimlerini yarıştıran Midemlab'ın sonuçları açıklandı, cubic.fm de ödül kazananlar arasında

Uluslararası olarak yalnızca müzik girişimlerini ele alan önemli yarışmalardan biri olan Midemlab'ın dün itibarıyla 2014 sonuçları açıklandı.

Şuradaki dokümanda detaylı olarak inceleyebileceğiniz 30 girişim, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen etkinlikte uluslararası juriye iş modellerini anlatan birer sunum gerçekleştirdiler. Değerlendirme sonucu 4 farklı girişim ödüle layık görüldü.

Müzik keşfetme, bir başka deyişle tavsiye alanında Almanya'dan Nagual Sounds, pazarlamayla sosyal entegrasyonu birleştirme noktasında yine Almanya'dan Starlize ve müşteriye direkt satış yani içeriği paraya dönüştürme başlığında ise Fransa'dan Weezic ödülün sahibi oldu.

midem-muzik-etkinligi

Etkinliğin sponsorları arasında yer alan ve Fransa'nın önemli medya şirketlerinden biri konumundaki Vivendi de etkinlikte bir adet özel ödül verdi. Bu ödülü almaya hak kazanan girişim ise Türkiye'den cubic.fm oldu. Yine Fransa merkezli müzik dinleme uygulaması Deezer ve Spotify ile entegre olan cubic.fm; kullanıcılarına, ruh halleri ve o an yapıyor oldukları aktiviteye göre müzikler öneriyor. Bu arada girişim, Boğaziçi Üniversitesi'nde okurken tanışmış 4 genç girişimcinin projesi.

cubic.fm ekibi ile konuştuk

Şu an Fransa'da olan cubic.fm'in kurucu ortaklarından Erdem Gelal ile konuştuğumuzda kendisinin Midem ödülleri hakkındaki görüşleri şu şekilde oldu: "Midem konferansı global anlamda müziğin seyrine yön veren bir konferans, burada hem sanatçılar, hem label'lar, hem yatırımcılar hem de müziğin inovasyon kısmına odaklananlar, yani bizim gibi birçok farklı startup var. Konferansın bir kısmı 'Midemlab' adı ile startup'lara ayrılmış durumda ve müzik pazarını ileriye götürecek girişimleri bulmak için her sene düzenleniyor.

Bizim düşüncemiz, Türkiye çıkışlı olarak global anlamda (özellikle müzik pazarında, çünkü biz gerçekten geriden takip ediyoruz) bir bilinirlik sağlamak için çok doğru bir yer oldu. Yarışan 30 startup arasından da sponsor Vivendi'nin özel ödülü olan 'Coup de Coeur' ödülünü biz aldık. Bu ödülün kalite olarak gerçekten çok ama çok yüksek bir yerde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim."

vivendi-midem-lab

Ayrıca etkinlikte müzik sektöründen önemli isimlerle bir araya gelen 30 girişim, bir anlamda ciddi bir networking imkanı da yakalamış oldu. cubic.fm hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu arada, online müzik pazarıyla ilgilenenler için yazının başında da paylaştığımız ve içerisinde 30 adet girişimin iş modelleri hakkında bilgiler veren dokümanın oldukça ilgi çekici olduğunu söylemeye sanırım gerek yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.