Türkiye'deki kullanıcılar yeni mobil teknolojileri değerlendirdikten sonra satın alıyor [Webrazzi PRO]

Türkiye'deki kullanıcılar yeni mobil teknolojileri değerlendirdikten sonra satın alıyor [Webrazzi PRO]

Webrazzi PRO’nun veri ortaklarından bir tanesi olan Deloitte Türkiye'nin küresel olarak yaptığı ''Deloitte  Global Mobil Tükeci Anketi'' nin Türkiye'ye özel verilerinin tamamını Webrazzi PRO üzerinden sizlere geride bıraktığımız hafta sunmuştuk. Bu hafta ise Deloitte'un yaptığı araştırma içerisinde yer alan sonuçlardan biri olan ''Türkiye'deki kullanıcıların  yeni mobil teknolojilere karşı bakış açıları'' araştırmasının sonuçlarına ilişkin grafiği ve hafta içinde sizlere sunduğumuz Türkiye internet ekosistemi 2012 ve 2013 yılları yatırım dosyası'nda yer alan ''Türkiye'de internet ekosisteminde 2012 ve 2013 yılında gerçekleşen yatırım ve satın almaların sektörel dağılımı'' grafiğini sizlere sunuyoruz.

Her hafta Webrazzi PRO‘da en çok öne çıkan grafiği sizlerle paylaştığımız yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 38'i yeni mobil teknolojilerin en iyisini değerlendirdikten sonra satın almayı tercih ediyor

Deloitte'un yaptığı araştırmaya göre katılımcılara yöneltiten ''Hangisi yeni teknolojilere karşı bakış açınızı en iyi tanımlamaktadır?'' sorusuna yanıt olarak  Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 12'si "Son teknoloji ürünlerini piyasaya çıkar çıkmaz alıyorum" yanıtını verirken, yüzde 38'i ise "En iyisini değerlendirdikten sonra son teknoloji ürünlerini satın almayı" tercih ediyor. Yine aynı soru çerçevesinde yüzde 14'ü "İlk olmayabilirim ama birçok insandan daha önce son teknoloji ürünlerini alıyorum" yanıtını verirken, yüzde 25'i "Son teknolojiden ziyade başarısı kanıtlanmış teknoloji ürünleri tercih ederim" diyor. En az orana sahip olan "Sadece alternatifi kalmadığında ya da durum standarda dönüştüğünde yeni teknoloji ürünleri alırım" diyenler toplamın yüzde 7'si.

Türkiye'deki-kullanıcıların-yeni-mobil-teknolojilere-karşı-bakış-açıları2012 ve 2013 yılında gerçekleşen yatırımların ağırlığı E-Ticaret, Pazaryeri ve SaaS

Bu hafta sizlere sunduğumuz özel dosya konularımızdan biri olan Türkiye internet ekosistemi 2012 ve 2013 yılları yatırım dosyası'nda yer alan grafiklerinden bir tanesi de Türkiye'de internet ekosisteminde 2012 ve 2013 yılında gerçekleşen yatırım ve satın almaların sektörel dağılımı. Grafik, son iki yılda Türkiye'de internet ekosisteminde yapılan yatırımlara sektörel bazda önemli ışık tutuyor.

yatirimlarin-sektorel-dagilimi

2012 ve 2013 yılında E-Ticaret sektörü her iki yılda 27 yatırımla en fazla tercih edilen alan olurken, onu 13 yatırımla Pazaryeri ve 12 yatırımla SaaS yatırımları izliyor.

Webrazzi PRO‘ya kısaca değinelim. Profesyoneller için Bilgi Merkezi olarak konumlandırdığımız platform, 1000′in üzerinde grafik barındırıyor. 14 ayrı kategoride yüzlerce veriye sahip olan Webrazzi PRO, sektör profesyonellerine zaman kazandırıp veri odaklı düşünme fırsatı veriyor.

Webrazzi PRO ücret karşılığı üye olabileceğiniz bir platform ve abonelik için şu anda 3 farklı paket bulunuyor. 1 kişilik Bireysel, 5 kişilik Startup ve 10 kişilik Kurumsal paketin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Webrazzi PRO hakkındaki soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.