PlayStation 4, PS1 ve PS2 oyunlarını çalıştıracak mı?

PlayStation 4, PS1 ve PS2 oyunlarını çalıştıracak mı?

Sony'nin geçtiğimiz yıl Kasım ayında ülkemizde piyasaya sürdüğü PlayStation 4'ün geriye uyumluluk konusu bir süredir tartışılıyordu.

PlayStation 4'ün geri uyumluluğu konusunda en büyük oyunculardan birisi de PlayStation Now. Bildiğiniz gibi PlayStation 3 oyunları, streaming servisi PlayStation Now aracılığıyla PlayStation 4'te oynanabiliyor. Sony'ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre PlayStation 4'de, PSOne ve PS2 oyunları da çalışacak.

Sony'nin yaptığı yeni atakla birlikte artık PlayStation 1 ve PlayStation 2'ye ait oyunlar da PlayStation 4'te oynanabilecek olması oyuncular açısından, özellikle Sony oyunlarını sevenler açısından güzel bir haber.

PlayStation 4 ve PlayStation Now sistemi için de özel bir detay çünkü pek çok oyuncunun bu duruma ilgi göstereceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Eminim çoğumuz nostalji olması açısından eski Winning Eleven oyunlarından birini yahut Crash Bandicoot'u oynamak isteyebilir.

PlayStation 4'ün bir emülatör görevi görerek ilk PlayStation ve PS2 oyunlarını çalıştıracak olması, PlayStation Now için yeni bir gelir kapısı olabilir. Böylece maddi yönden de eski oyunlar emülasyon aracılığıyla tekrar değer kazanmış olacak ve Sony geçmişe dönük olarak kar elde etmeyi de sürdürebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.