Kişiselleştirilmiş güneş koruma koçu: JUNE

Kişiselleştirilmiş güneş koruma koçu: JUNE

Giyilebilir teknolojilerin çok yakın gelecekte hayatımızın değişmez bir parçası olması konusunda çoğumuz ikna olmuş durumdayız. Bu durum, giyilebilir teknolojilerin sağlığımız konusunda da bize yarar sağlayacak olması ile birlikte çok daha ikna edici bir hal alıyor.

Her ne kadar giyilebilir teknolojiler biraz robotikleşme ile özdeşleştiriliyor olsa da, aslında sağlığımız konusunda bize çok ciddi faydalar da sağlayabiliyor. Bu örneklerden birisi de Netatmo adlı firmanın ürettiği bileklik JUNE.

Şık bir tasarıma sahip bu bileklikler, güneş ışığının derecesini algılayarak, cildinizi korumanız ve bilinçli bir bronzlaşma için size rehberlik sağlıyor. Şu anda bir iOS uygulaması aracılığıyla çalışan bileklik, güneş yanıklarını ve cildin zarar görmesini engelliyor. 

Kadınları hedef kitlesine alarak tasarlanan bu özel bilekliğin tasarımı, Louis Vuitton ve Harry Winston gibi markalarla da işbirliği yapan Fransız mücevher tasarımcısı Camille Toupet'a ait.

Herhangi bir ekrana sahip olmayan bileklik, üstündeki algılayıcılar sayesinde güneş ışınlarının şiddetini hesaplayarak bu verileri telefonunuzun ekranına gönderiyor ve uygulama üstünden maruz kaldığınız güneş ışınlarının şiddetini görebiliyorsunuz.

Netatmo June, ayrıca maruz kaldığınız güneşe göre size kaç faktör güneş kremi kullanmaya ihtiyaç olduğunuz, şapka ya da güneş gözlüğü takıp takmamanız gerektiği ile ilgili  bildirimleri de telefonunuza iletiyor. Platinyum, altın ve tunç renginde 3 farklı modele sahip olan şık bileklikler, 99$'lık fiyat etiketine sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.