Biz Stone'un kurucusu olduğu Jelly'ye Greylock Partners'dan ikinci tur yatırım geldi

Biz Stone'un kurucusu olduğu Jelly'ye Greylock Partners'dan ikinci tur yatırım geldi

Biz Stone'un geçtiğimiz yıl Nisan ayında kurduğu online soru cevap uygulaması Jelly, Greylock Partners'dan Seri B yatırımını aldı. Stone tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Greylock'un ortaklarından ve  Biz Stone'un Twitter'dan eski iş arkadaşı Josh Elman da bu yatırım sonrası Jelly'nin yönetim kuruluna katılıyor.

Jelly geçtiğimiz yıl, Spark, Jack Dorsey ve Greylock'tan Seri A yatırımını almıştı. Twitter'ın kurucularından Biz Stone, Greylock'ın bu yatırımının Jelly'yi geliştirmek için daha fazla zaman ayırmalarına imkan sağladığını söyledi.

Stone açıklamasında, "Hayalimiz arama için yeni bir yol yaratma ve insanların birbirine yardım etmesini kolaylaştırmak. Spark Capital'ın devam eden desteğinin yanında Greylock'la ortaklık kararı bizim, bir ürün, bir şirket ve yaıllarca kalacak bir değer inşa etmeye olan inancımızı doğruluyor" dedi.

Jelly'ye yapılan yatırımın miktarı ile ilgili ise henüz bir bilgi yok. Greylock tarafından yapılan resmi açıklamada Josh Elman Jelly'ye neden yatırım yaptıklarını şöyle anlatıyor: "Ürünü denediğim ilk günlerde, Jelly'ye sahip olduğum için minnettar olduğum birkaç deneyim yaşadım... Favorim, kızım bana arka arkaya içinde 'ding dong ve kutu' olan Angry Birds aşamasını açmamı söylemesiydi. Aramayla geçen birkaç saatin ardından, kızımın kahramanı olmamı sağlayan mükemmel cevap Jelly'den geldi."

jelly greylock

Açıklamaya göre Elman, Jelly'ye yatırım teklifini kendisi götürmüş ve olumlu cevabı alınca kendisini oldukça şanslı hissetmiş. "Jelly'nin Seri B yatırımını yönetmek ve yönetim kuruluna katılmak beni çok heyecanlandırdı. Umarım Jelly herkesin arama ve birbirine yardım etmek için kullandığı harika bir yol olacak."

Yayına başlamasından bu yana Jelly yoğun bir ilgiyle karşılandı. Daha önce, uygulamanın birinci hafta sonunda  günlük sekiz bin  aktif kullanıcıya ulaştığını ve Jelly üzerinde bu sürede toplam 100 bin farklı soru sorulduğunu yazmıştık. Jelly aldığı bu yatırımdan sonra adından daha çok söz ettirecek gibi görünüyor.

Jelly'nin diğer ortakları arasında, U2'nun Bono'su, Al Gore, Evan Williams gibi tanınmış isimler de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.