Whatsapp CEO’su Jan Koum, Snapchat ile rekabet konusuna açıklık getirdi

Whatsapp CEO’su Jan Koum, Snapchat ile rekabet konusuna açıklık getirdi

Webrazzi’nin de medya sponsoru olduğu ve tüm gelişmeleri aktardığı DLD konferansı devam ediyor. DLD’de sahneye çıkan isimlerden biri de Whatsapp’in kurucularından ve CEO’su olan Jan Koum oldu. Koum bir yandan Whatsapp ile ilgili en güncel rakamları paylaşırken, diğer yandan ise Snapchat ile rekabeti konusundaki görüşlerini paylaştı.

Hatırlayacağınız gibi bundan çok kısa bir süre önce Webrazzi PRO’da Whatsapp’in aylık aktif kullanıcısının 400 milyona ulaştığına dair detaylı bir değerlendirme paylaşmıştık. Whatsapp’ın 4 ay içerisinde aktif kullanıcı sayısını 100 milyon artırmış olması son derece dikkat çekici. Üstelik görünüşe göre Whatsapp’ın büyümesi yavaşlamıyor, aksine hızlanıyor.

Koum’un son paylaştığı rakamlara göre Whatsapp yaklaşık 1 aylık bir süre içerisinde aylık aktif kullanıcı sayısını 400 milyondan 430 milyona artırmış durumda…

430 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı oldukça etkileyici ama günlük mesaj sayısına bakıldığında bu 430 milyon kullanıcının uygulamayı gerçek anlamda ne kadar aktif olarak kullandığı da daha net bir şekilde görülebiliyor. DLD konferansında paylaşılan verilere göre Whatsapp üzerinden şu anda günlük 50 milyar mesaj iletiliyor.

Mesajlaşma uygulamaları alanındaki yoğun rekabete rağmen hızlı büyümesini sürdüren Whatsapp sıklıklıka Snapchat ile karşılaştırılıyor. Her ne kadar konseptleri birbirlerinden farklı olsa da, Snapchat’in aylık 30 milyon aktif kullanıcı ile ulaştığı değerleme karşısında 10 katından daha fazla aktif kullanıcı ile Whatsapp’ın Snapchat’e ciddi bir alternatif sunabileceği konuşuluyor.

Koum, DLD’de bu konuya da açıklık getirdi ve “en önemli şey odaklanmak” diyerek, Snapchat’in sunduğu servise benzer bir özelliği Whatsapp’e en azından şu aşamada eklemeyi düşünmediklerini belirtti.

Bunun yerine önümüzdeki dönemde toplam 5 milyara ulaşacak akıllı cihazların hepsinde yer alan standart bir uygulama olmak ve bunu da hali hazırda sundukları servis ile gerçekleştirmenin tek hedefleri olduğunun altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.