Mac'inizde iOS 7 benzeri bir ekran koruyucuya sahip olmak ister misiniz?

Mac'inizde iOS 7 benzeri bir ekran koruyucuya sahip olmak ister misiniz?

Son yıllarda iPhone ve iPad'lerin kullandığı iOS ile Mac'lerin kullandığı OS X işletim sistemlerinin gittikçe birbirlerine benzediklerini söyleyebiliriz. Bu yazıda ise bu benzerliği bir adım daha yukarıya taşımak isteyenler için iOS 7 benzeri bir ekran koruyucuyu Mac'inizde nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

Bodysoulspirit'in hazırladığı ekran koruyucu hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Hemen aşağıda ise söz konusu ekran koruyucunun kullanıldığı bir Mac'in görselini bulabilirsiniz.

screen-saver-mac-app

Bu basit uygulamanın -hatta tam olarak uygulama bile diyemeyiz- kurulumu oldukça basit. Tek yapmanız gereken şu adresten .dmg formatındaki dosyayı indirmek ve açtıktan sonra 'Screen Savers alias' adındaki dosyaya sürüklemek.

Ekran koruyucuyu aktifleştirmek içinse 'System Preferences' içinde yer alan 'Desktop & Screen Saver' bölümünde iOS 7 benzeri görseli seçmeniz gerekiyor. Bu arada aynı ekranda görseli değiştirmek, saat formatını belirlemek ve yazı rengiyle oynamak gibi çeşitli özelleştirmeler yapmanız da mümkün.

Tamamen ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bu ekran koruyucu henüz resmi olarak Mavericks için desteklenmiyor. Ekran koruyucuyu OS X Mavericks'ten itibaren sorunsuzca kullanabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.