212, ilk iki yılına hazırladığı bir infografikle ışık tuttu

212, ilk iki yılına hazırladığı bir infografikle ışık tuttu

Türkiye internet ekosisteminin yatırım ayağındaki en önemli oyunculardan biri olan 212, geride bıraktığı 2 yıla ışık tutacak bir infografik hazırladı.

212'nin 250 bin dolar ile 2 milyon 250 bin dolar arasında yatırım yaptığı bilgisini de barındıran infografikte; genel olarak 212'nin yatırım yaptığı şirketlerin iş modeli ayrımlarıyla yarattıkları etkiyi, ve söz konusu 8 şirketin girişimcileriyle ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Webrazzi'de daha önce Türkçe olarak hazırlanmış çok sayıda infografiğe yer vermiştik, ancak 212'nin bu çalışması alanında oldukça nadir olmasından dolayı içerisinde çok sayıda dikkat çekici veri barındırıyor diyebiliriz.

212-companies

212'nin girişimlere olumsuz dönmesindeki en büyük sebep: girişimin henüz yatırım için erken aşamada olması

Bugüne kadar 212'nin yaptığı 8 yatırımın logorıyla başlayan infografiğe göre şirketlerin yatırım sonrası ortalama büyüme hızları yüzde 120! 212'nin gerçekleştirdiği yatırımın ardından bir sonraki yatırım turuna da geçen şirket sayısıysa 5. İnfografikte en çok dikkat çeken rakamlardan birisi de kuşkusuz 212'nin yatırım yapmayı reddettiği girişimlerin problemleri.

İnfografiğe göre 212'nin olumsuz dönüş yaptığı girişimlerin yüzde 29'u yatırım için henüz erken aşamada yer alıyor, yüzde 17'sinin yönetimsel zafiyetleri var, yine yüzde 17'si 212'nin pazar olarak ilgi alanı dışında ve girişimcilerin yüzde 10'u da küçük bir pazarda konumlanmış. Bu arada yüzde 18'lik dilime de olumsuz yanıt verilmesine rağmen girişim üzerindeki takibin sürdüğünü de ekleyelim.

212-country

212 yatırımları 42 farklı ülkeye ulaşıyor

212'nin yatırım yaptığı şirketlerin yarattıkları değer de infografikte dikkat çeken kısımlardan biri. Harita üzerinde işaretli halini infografikte bulabileceğini istatistiğe göre 212'nin yatırım yaptıkları şirketlerin ulaştıkları ülke sayısı 42.

Toplamda 60 milyon dolar değerlemeye ulaşan bu 8 girişim 206 kişi için iş imkanı oluşturmuş. 8 girişimin toplamda aldığı yatırım miktarı ise 18 milyon dolar seviyesinde.

212-founders

212'de yatırım alan girişimciler ortalama 32 yaşında

İnfografiğe göre 212'den yatırım alan şirketlerin girişimcileri ortalam 32 yaşında. Detaylara bakacak olursak; en küçük girişimcinin 26, en büyüğünün ise 54 yaşında olduğunu görüyoruz.

İnfografik üzerinde yer alan bilgilerden bazıları da 212'nin yatırım yaptığı şirketlerin girişimcilerinin eğitim durumlarıyla ilgili. Buna göre girişimcilerin yarıdan fazlası -yüzde 52- mühendislik eğitimi almış, yüzde 38'i işletmi/ekonomi üzerine okumuş ve geriye kalan yüzde 10'u da sosyal bilimler mezunu. Diğer yandan mezunların 11 tanesi 4 yıllık teknik okul okumuş, 5 tanesi PHD ve 1 tanesi de MBA yapmış. Hem MBA hem de PHD yapan girişimci sayısı ise yine 1.

İnfografiğin en sonunda ise yine dikkat çekici bir bölüm yer alıyor. Rakamlara göre 212 ekibi 2 yıl boyunca yalnızca üç toplantıya geç kalırken iş seyahatleri için satın alınan 'business class' uçak bileti sayısı da sıfır. İlgi çekici bir diğer rakamsa 212 çalışanlarının 2 yıl boyunca, 78'ine konuşmacı olarak olmak üzere, toplamda 122 etkinliğe katılması.

İnfografiğe yazının hemen devamında göz atabilirsiniz.

212'nin 250 bin dolar ile 2 milyon 250 bin dolar arasında yatırım yaptığı bilgisini de barındıran infografikte; genel olarak 212'nin yatırım yaptığı şirketlerin iş modeli ayrımlarıyla yarattıkları etkiyi, ve söz konusu 8 şirketin girişimcileriyle ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.