2013'te sosyal medyada neler yaşandı [infografik]

2013'te sosyal medyada neler yaşandı [infografik]

Yeni yılın gelmesiyle birlikte bir önceki yıla daha geniş açıdan bakmamızı sağlayan raporlarda ve infografiklerde de artış oldu. Bu infografiklerin en yenisi de sosyal medyanın bir yılı üzerine geldi.

Sosyal ağların 2013 yılındaki gelişimlerine ay bazında bakan infografikte, her ay için önemli noktalar belirlenmiş. Ocak ayında Twitter'ın Vine'ı tanıtmasıyla başlayan yılda, mobille başlayan değişim infografiğe de yansımış.

PSY'nin Nisan ayından YouTube'un en çok izlenen videosu olması, Lea Michele'in 400 binden fazla retweetlenen fotoğrafı, VMA'da Miley Cyrus'la ünlenen twerking ile 3 dakikada 306 bin 100 tweetin atılması sosyal medyada önemli anlar olarak yer almış. İnfografikte selfie akımının Oxford sözlüğünde yer alması dahil toplumsal eğilimler yer bulurken, ülkemizde 2013 yılında sosyal medyada önemli kırılımlar yaşansa da hem Twitter'ın hem de Facebook'un 2013 almanağında yer bulamamıştı.

Eylül ayından itibaren gündemden düşmeyen Snapchat ve Kasım'da halka açılan Twitter'la birlikte Beyonce'un iTunes üzerinden bir günde 365 bin satan albümü 2013'ün önemli anları arasında yerini almış.sosyal-medya-2013

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.