Skype’ın sosyal medya hesapları Suriyeli hacker’lar tarafından ele geçirildi

Skype’ın sosyal medya hesapları Suriyeli hacker’lar tarafından ele geçirildi

Microsoft’a ait Skype yeni yıla hacker şoku ile girdi. “Suriye Elektronik Ordusu” tarafından Twitter hesabı, Facebook sayfası ve blog’u hack’lenen Skype’ın hesaplarından Microsoft karşıtı mesajlar paylaşıldı.

VoIP servisinin ele geçirilen Twitter hesabından “Microsoft e-posta servislerini (Hotmail, Outlook) kullanmayın. Hesaplarınızı takip edip devletlere satıyorlar” şeklinde bir mesaj paylaşıldı. Toplam 3 milyonun üzerinde takipçisi bulunan hesaptan gönderilen bu tweet silinmeden önce yaklaşık 2 saat boyunca Twitter üzerinde kaldı ve bu sürede 8 binin üzerinde retweet aldı.

Skype’ın Facebook sayfası ve blog’unda da durum çok farklı değildi.

Skype’ın sosyal medya hesapları Suriyeli hacker’lar tarafından hack’lendi

Hacker’ların Facebook sayfası üzerinden paylaştıkları benzer içerikli bir mesaj ilk farkedilen ve silinen oldu. Skype’ın blog’unda da aynı mesajları içeren iki mesaj paylaşıldı. Blog’daki mesaj da farkedildikten sonra silindi ve bu yazıyı hazırladığımız sırada Skype’ın blog’u halen ana sayfaya yönlendiriliyordu.

Skype’ın sosyal medya hesapları Suriyeli hacker’lar tarafından hack’lendi

Fakat görünüşe göre Skype tüm hesaplarını geri alarak, söz konusu mesajları silmiş durumda. Hatta Skype’ın geri alınan Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama da paylaşıldı. Açıklamaya göre hacker’lar saldırı sonucunda herhangi bir kullanıcı bilgisine erişebilmiş değiller.

Daha önce New York Times’ın web sitesini de Suriye’den bir başka web sitesine yönlendirmiş olan hacker’lar genellikle politik mesajlar yayınlıyorlardı. Bu kez ise mesajları daha çok mahremiyet konusuna odaklanmış görünüyor. NSA’in (ABD'nin doğrudan Başkan'a bağlı ve tüm diğer istihbarat kurumlarının üstünde yer alan Ulusal Güvenlik Teşkilatı) pek çok internet şirketinin hesaplarını izlediği yönündeki haberler üzerinde gerçekleştiğini tahmin ettiğimiz saldırı, diğer firmaların da hacker’ların saldırı listesinde olabileceğini düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.