Yandex'ten yılbaşından önce en çok arananlar raporu

Yandex'ten yılbaşından önce en  çok arananlar raporu

Arama motorlarında yapılan sorgular sadece sonuçlara ulaştırmanın yanında toplum eğilimleriyle ilgili önemli ip uçları barındırıyor. Dönemlere bağlı sorgularda yoğunlaşmanın olduğu zamanlardan birisi de yılbaşı.

Hediye ve tatil sorgularında artışın yaşandığı yılbaşı döneminde Yandex en çok arananları listelemiş. Yandex'in verilerine göre en çok aranan kategori bu yıl cep telefonları olmuş.

Telefon hediyesi genel bir eğilim olmamasına karşın genç nüfusun isteğinin bir yansıması olarak nitelendirebiliriz. En çok aranan modellerin başında iPhone5s, General Mobile Discovery, Samsung Galaxy S3/S4  gelirken cep telefonlarını takiben en çok aranan kategorinin hediyeye daha yakın olduğunu söylememiz mümkün. Dijital fotoğraf makineleri, tablet bilgisayarlar ve oyun konsolları, en çok aranan kategoriler arasından cep telefonundan sonra geliyor.

yandex-yilbasi-ekran-goruntusu

Hediye boyutunun haricinde tatile çıkacaklar içinde önemli bir zaman dilimi olan yılbaşında kayak tatili mekanları öne çıkmış. Yandex burada en öne çıkan arama kelimeleri; Uludağ otelleri, Abant otelleri ve Kartepe otelleri olarak belirtirken, en çok ilgi gören diğer tatil yerleriniyse sırasıyla Kıbrıs, Oylat Kaplıcaları, Sapanca, Side, Ağva ve Kızılcahamam otelleri olarak açıklamış. Bir grup kayak tatili için soğuğa ilgi gösterirken, kaplıcılarda sıcağı arayanların çokluğu da dikkat çeken noktalardan birisi.

Tatil konusunda yurt dışı tatillerde ülkemizde ilgisini kaybetmiyor. Tatilin kısalığına rağmen en çok gidilmek istenilen turlar arasında Tayland'ın olması dikket çekiyor. Bunun haricinde görülmesi gereken yerler anahtar kelimesi ile yapılan aramalara göre ise İtalya, Fransa, Almanya ve Yunanistan ile Avrupa önde geliyor. Avrupa’dan sonra en çok merak edilen ülkeler ise sırasıyla Hindistan, Japonya ve ABD olarak sıralanmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.