IBM, önümüzdeki 5 yıl için inovasyon beklentilerini açıkladı

IBM, önümüzdeki 5 yıl için inovasyon beklentilerini açıkladı

IBM, önümüzdeki yıllarda hayatımızı şekillendirebilecek olan beklentilerini açıkladığı "5 in 5"'ını açıkladı. Önümüzdeki 5 yılda gelmesi beklenen 5 inovasyonun hangi alanlarda olduğunu belirten beklentilere göre, IBM de bu alanlara yatırım yapacak gibi gözüküyor.

VentureBeat adlı siteye verdiği röportajda IBM'in beklentilerini açıklayan inovasyondan sorumlu VP Bernie Meyerson'a göre, IBM'i ve dünyanın geri kalanını ilginç bir 5 yıl bekliyor. İşte IBM'in seçtiği ve önümüzdeki 5 yılda hayatımıza girmesi muhtemelen inovasyonlar.

1. IBM, en büyük değişikliklerden birisini de eğitim alanında bekliyor. Artık iş akıllı tahtalardan da öteye geçecekmiş gibi gözüküyor.

ibm-education-prediction

2. Yerel mağazalar da e-ticaret ile uyum sağlayacak ve artık yerel mağazalar mobil ve internet ile çok daha uyumlu çalışacak. Bugün büyük sorun olan tedarik süreci problemleri yavaş yavaş ortadan kalkacak.

ibm-local-shopping-prediction

3. Teknolojinin gelişimi, sağlığımıza da yarayacak. Doktorlar artık film ve eski raporlarınız değil, DNA bilgilerinizi kontrol edecek.

ibm-dna-prediction

4. Dijital ortamda onlarca şifreye sahibiz ve güvenlik çok önemli bir konu. Yakın gelecekte güvenlik konusu çok daha önemli bir hal alacak ve milyonlarca kullanıcı bugün yaşadığı mağduriyetten kurtulacak.

ibm-digital-guardian

5. Webrazzi'de size zaman zaman "Internet of Things"in güzel örneklerinden olan akıllı ev cihazlarını tanıtıyoruz. Artık akıllı evler yapılmaya başlandı ve artık iş daha makro bir düzeye taşınacak gibi gözüküyor. Bu sefer hayatımızı kolaylaştırmaya çalışacak şey ise akıllı şehirler.

ibm-city-help

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.