Öğrencileri puanlayan ve onlara çeşitli fırsatlar sunan theStudentRanking.com, Türkiye pazarına girmeyi hedefliyor

Öğrencileri puanlayan ve onlara çeşitli fırsatlar sunan theStudentRanking.com, Türkiye pazarına girmeyi hedefliyor

Bugün sizlere eğitim ve insan kaynakları üzerine odaklanmış bir girişimi tanıtacağız: theStudentRanking.com.

theStudentRanking.com'a sitede bulunan standart üyelik formu, LinkedIn ya da Facebook profili ile üye olan öğrenciler, platform üzerinde özel bir formatta CV'lerini oluşturabiliyorlar.

Ardından kendi algoritması ile öğrencileri puanlayan theStudentRanking.com, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunup onlara staj ya da iş fırsatı, burs seçenekleri ya da yüksek öğrenimde kolaylıklar sağlamayı hedefliyor. Ayrıca öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra da platformu kullanarak okulları altında bir komünite yaratabiliyor.

Michael Schmitz tarafından -ki kendisi girişimin kurucusu oluyor- Eylül 2012'de kodlanmaya başlanan proje, aslında bir ihtiyaçtan doğmuş.

Kendisi de bir eğitmen olan Michael, Portekiz'de ders verdiği bir üniversitedeki öğrencilerin bir değişim programı vasıtasıyla Londra'ya gidip orada staj yapacak bir iş yeri bulamaması ve kendilerini ifade edememesi üzerine theStudentRanking.com'u geliştirmeye başlamış.

Eylül 2012'de yazılım altyapısı oluşturulmaya başlanan theStudentRanking.com, Ocak 2013'te resmi açılışını yapmış. Şirketin şu an 12 farklı ülkede 18 çalışanı bulunuyor ve bu çalışanların büyük kısmı projenin kendi ülkelerinde liderlik görevini üstleniyor. Michael ile konuştuğumuzda theStudentRanking.com'un 2013 Ocak'tan itibaren oldukça iyi rakamlar yakaladığını öğrendik. Örneğin platformda şu an toplamda 49 ülkeden 12 binin üzerinde öğrenci bulunuyor.

the-student-ranking-ss-1

Bugüne kadar bir yatırım almayan theStudentRanking.com, tamamen Michael'in kendi şirketini finanse etmesiyle kurulmuş. Girişimin kısa vadedeki hedefleri ise stratejik ortaklıklar başlatmak ve büyümeyi hızlandırmak. Bu arada Almanya'da bazı şirketlerin (Accenture gibi) theStudentRanking.com'u kullanmaya başladığını da paylaşalım.

Türkiye de girişimin girmek istediği pazarlardan biri

Michael ayrıca theStudentRanking.com olarak hedeflerindeki pazarlardan birinin de Türkiye olduğunu paylaştı. 2 buçuk milyonluk öğrenci nufüsuyla Türkiye'ye oldukça önem verdiklerini belirten Michael, Türkiye'deki büyümelerini başlatması için yatırımcı aradıklarını da ekledi. Bu arada Türkiye operasyonu için çalışan arayan theStudentRanking.com'a platforma üye olup bizzat Michael'e ulaşarak başvuru yapabilirsiniz.

the-student-ranking-ss-2

Pazar olarak hem öğrencilere hem insan kaynakları açısından şirketlere hem de üniversitelere yararı dokunan theStudentRanking.com, bugüne kadar yakaladığı rakamlarla ümit vaadediyor. Almanya'da kurulan girişim şu an 10 farklı dilde yayın yapıyor ce UAC'u (kullanıcı kazanmak için ortalam tutar) ise 1 doların altında. theStudentRanking.com uluslararası olarak; yukarıda da paylaştığımız stratejik ortaklıkları başlatabilir ve yatırım alabilirse başarıya ulaşabilecek potansiyele sahip bir proje.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.