Sanalpazar KOBİ'lerin ilanlarını Google ürün listeleme reklamlarıyla öne çıkarıyor

Sanalpazar KOBİ'lerin ilanlarını Google ürün listeleme reklamlarıyla öne çıkarıyor

E-ticaret her geçen gün artan pazarlama maliyetleriyle oyuncuları daha da büyümeye zorluyor. Süreç boyunca kapanmalarla birlikte birleşmelerde söz konusu olmasına karşın KOBİ'lerin ürünlerini satabilecekleri pazar yerleri büyüyerek yollarına devam ediyor.

Küçük ve orta boy işletmelerin internette satış yapabilmesi için önemli bir görev üstlenen pazar yerlerinin önemli örneklerinden birisi olan Sanalpazar.com satıcıların reklam yapabilmesi için Google'ın geçtiğimiz sene devreye aldığı ürün listeleme reklamlarını devreye aldı.

Özellikle arama sonuçlarında ürünleri detayıyla birlikte listeleyen bu reklam modelinde kullanıcı ürünü fiyatı ve görseliyle birlikte gördüğü için tıklamalar satın almaya daha yakın oluyor.

google-urun-listeleme

Arama sonuçlarında yazı temelinde reklam sonuçları çıkaran Google'ın ürün listeleme reklamları görselliği ve fiyat karşılaştırılabilmesiyle kullanıcının daha da dikkatini çekiyor. Biraz daha detaylı bakacak olursa Google'ın geçen sene hizmete aldığı reklam modeliyle ABD'de fiyat karşılaştırma sitelerinden daha yüksek oranda trafiği e-ticaret sitelerine yönlendirdiğini Comparison Shopping raporunda görmemiz mümkün.

Google ürün listeleme reklamları yapmak için izlenmesi gereken yol bilgi ve zaman gerektiriyor. Küçük girişimciye bu hizmeti sunmaya başlayan Sanalpazar KOBİ'nin üzerinden önemli bir yükü alırken satışların artmasını sağlayarak hem girişimciye hemde kendine önemli bir fayda sağlamış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.