New York belediyesi dünyanın en büyük ücretsiz kablosuz internet ağını kuruyor

New York belediyesi dünyanın en büyük ücretsiz kablosuz internet ağını kuruyor

Tüm dünyada internetin daha yaygın hale getirilmesi için sosyal sorumluluk projeleri yapılmaya başlanarak, bu alanda bir takım çalışmalar sürdürülürken, belki de bundan 10 yıl önce sadece bir ütopya olarak düşünülebilecek herkese açık kablosuz internet ağları bugünlerde gerçek almaya başlıyor.

New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg tarafından duyurulan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük kablosuz internet ağı tamamen ücretsiz olacak ve New York'taki Harlem bölgesinde yer alan 95 şehir bloğunu kapsayacak.  

harlem-wifi

Yapılan proje ile birlikte yaklaşık 80 bin kişilik bir nüfus, ücretsiz ve kablosuz internetten yararlanabilecek. Her ne kadar resmi kayıtlara geçmese de ABD'nin en büyük halka açık kablosuz ağı, aynı zamanda dünyanın en büyük kablosuz ağı olacak. Bu proje aynı zamanda tüm dünyanın bir gün internete kablosuz olarak bağlanıp bağlanamayacağı ile ilgili de bir bilgi birikimi sunmuş olacak.

New York şehrinin 'Chief Digital Officer'ı olarak görev yapan Rachel Haot'ın verdiği bilgilere göre bu adım, New York'lular için ve New York'un "dijital geleceği" için oldukça önemli. ABD'de ülke içerisindeki ekosistemlerin de aslında birbiri ile yarışması, New York'un, San Francisco ile girişimcilik ve internet alanında ciddi bir yarış içerisinde olması, rekabetin gittikçe artması ve şehirlerin dijital transformasyona önem vermesi çok güzel gelişmeler.

Harlem'de 3 fazda hayata geçecek projenin ilk adımı, ücretsiz ve kablosuz internet ağının Aralık 2013'de kurulması ile atılacak. Şubat 2014'de ikinci fazda genişleyecek olan proje, üçüncü fazında ise Mayıs 2014'de tamamen bitmiş olacak şekilde planlanmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.