Guy Kawasaki: 10 sene sonrasını tahmin etmek imkansız, belki 10 ay [LeWeb Paris]

Guy Kawasaki: 10 sene sonrasını tahmin etmek imkansız, belki 10 ay [LeWeb Paris]

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri,wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

leweb-guy-kawasaki

LeWeb Konferansı'nın ikinci konuşmcısı oldukça ilgi çekici bir isim olan Guy Kawasaki oldu. Geçmişte Apple'da da önemli görevler üstlenen Guy Kawasaki, günümüzde internet ve girişimcilik denildiğinde akla gelen en önemli figürlerden birisi konumunda.

Şu an Garage Technology Ventures'ın kurucu ortaklarından biri olan ve yatırımlarına devam eden Kawasaki, aynı zamanda Alltop isimli haber birleştirici uygulamanın da kurucu ortaklarından biri konumunda.

Kawasaki bunların dışında danışmanlık yapıyor, kitap yazıyor ve konuşmasında da uzun uzun deyindiği gibi Twitter hesabını oldukça aktif bir şekilde kullanıyor.

Kawasaki sahnede etkinliğin kurucusu Loic Le Meur ile sohbet etti. Japon asıllı Amerikalı iş adamının ilk söylediği önemli söz, geçmişe baktığımızda bu yılları hayal etmenin bile adeta imkansız olduğuydu. Kawasaki'nin konuyla ilgili akıllara kazınan cümlesi ise şu oldu: "10 sene sonrasını tahmin etmek imkansız, belki 10 ay."

Kawasaki: Facebook internetin işletim sistemi

Facebook için internetin işletim sistemi tanımını yapan Kawasaki, Twitter ilk çıktığında insanların uygulamaya naısl baktığıyla şu an platformun geldiği nokta arasındaki farka vurgu yaptı.

Twitter'da @GuyKawasaki ile yer alan Kawasaki, sosyal medya ve Twitter ile ilgili şunları söyledi: "Genel olarak sosyal medya ve Twitter'a bakışım biraz farklı. Örneğin yeni insanlarla tanışmaya ihtiyacım yok, sosyal medyayı sadece bilgi vermek için kullanıyorum. Ve tabii aynı zamanda kişisel reklamımı yapıyorum ve yazdığım kitapları ya da yatırım yaptığı şirketleri tanıtıyorum." dedi.

leweb-guy-kawasaki

Kawasaki'nin konuşması boyunca üzerinde durduğu iki girişim: Buffer ve Evernote

Sosyal medyayı oldukça aktif ve yoğun bir içerik akış stratejisiyle kullanan Kawasaki, sosyal medya hesaplarınıza ileriye dönük zaman dilimlerinde içerik girebildiğiniz Buffer uygulamasından beğeniyle bahsetti. Twitter hesabında bir içeriği 4 kere giren Kawasaki, bunun için Buffer kullandığını söyledi ve ekledi: "Çünkü herkesin o tweet'i gönderdiğim anda online olması çok zor. Ve insanlar zaman tünellerinde çoğunlukla geçmişe dönmüyorlar. Bunu biraz da haber kanallarının içeriklerini tekrar etmesine benzetebiliriz."

Kawasaki'nin beğeniyle kullandığını söylediği bir diğer uygulama da aynı zamanda danışmanı olduğu Evernote oldu.

Kawasaki'den Avrupalı girişimcilere: "ABD'den fikirleri kopyalamayın, daha iyisini yapın"

İnternet yatırımcısı kimliğiyle de konuşan Kawasaki; girişimcilere excel veya powerpoint formatında, üzerinde aylarca çalışılmış dokümanlar ve tahminler hazırlamamalarını tavsiye etti. Bunun yerine çalışan bir erken sürüm -prototype- ile yatırımcının karşısına çıkmanın çok daha uygun olduğunu dile getiren Silikon Vadisi temelli internet yatırımcısı, tüm o gereksiz dokümanları hazırlamadan sadece prototype ile yatırım almanın mümkün olduğuna değindi.

Guy Kawasaki'nin girişimcilere daha doğrusu Avrupalı girişimcilere bir diğer tavsiyesi ise ABD'den girişim fikirlerini kopyalamaktansa daha iyilerini yaratmak için çalışmaları yönünde oldu. Konuyla ilgili Kawasaki tam olarak şunları söyledi: "Avrupalı girişimcilere tavsiyem de ABD'den fikir almamaları burası için bir şeyler yapmaları. Kendinizi aptal Amerikan fikirleri ile limitlemeyin. Ben eminim kendiniz için bir şeyler yaptığınızda Silikon Vadisi'nden çok daha iyisini yapabilirsiniz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.