Bloc Party solistinden dünyanın 3 boyutlu yazıcı ile üretilen ilk plağı

Bloc Party solistinden dünyanın 3 boyutlu yazıcı ile üretilen ilk plağı

Son zamanlarda artık hepimiz 3 boyutlu yazıcılarla üretilen çeşitli cihazlara alışırken, artık karşımızda müzik dünyasına da katkısı olabilecek bir ürün var.

Ünlü İngiliz indie rock grubu Bloc Party'nin solisti Kele Okereke, 3 boyutlu yazıcı ile kaydedilmiş plakları noel zamanında piyasaya sürmeye hazırladığını duyurdu. Amanda Ghassaei adlı yazılım geliştirici tarafından geliştirilen metot ile hazırlanan plaklar, Autodesk's Pier 9 programı aracılığı Stratasys marka 3D yazıcılarla yazılıyor.

Müzik dünyası ya da 3 boyutlu yazıcılar için belki devrim niteliğinde bir an olmayabilir fakat 3 boyutlu yazıcılar, yapı itibariyle maliyetleri düşürebildiği anda ciddi biçimde tercih edilebilirliğini artıracaklar.

Hemen yukarıdaki videoda Amanda Ghassaei adlı yazılım geliştiricinin 3 boyutlu plakları nasıl hazırladığını görebilir ve arka planda orijinal 3 boyutlu plak kayıtları seslerini dinleyebilirsiniz. Bloc Party'nin solisti Kele Okereke'nin çıkaracağı yeni tekli (single) için promosyonel bir çalışma olsa da, 3 boyutlu yazıcılarla hazırlanan ürünlerinin sayısının artacağına kesin gözüyle bakıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.