Video içerik platformlarının web ve mobilde gittikçe yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye'den de internet fenomenlerinin çıkmasına olanak sağladı. Bu bağlamda ülkelerdeki internet ünlülerini veya olma potansiyeli olan kişi ve ekipleri bularak onları destekleyen ve tanınmalarını kolaylaştıran BuzzMyVideos resmi olarak Türkiye'de hizmet vermeye başladı.
İlk olarak 2012 yılında Londra'da Google kampüste başlayan BuzzMyVideos kendi ağında yer alan üyelere sunduğu başlıca hizmetler arasında: İzleyici geliştirme & optimizasyon hizmeti, gelir optimizasyonu, tanıtıma yönelik faaliyetler, içerik & telif hakları yönetimi geliyor.
Şirketin desteklediği içeriklerin küresel olarak aylık izlenme sayısı 130 milyona ulaştığı ve bununla birlikte 2012 3. çeyrek ile 2013 3. çeyrek arasındaki süreçte video izlenme oranında artış yüzde 90 olarak gerçekleşmiş.
Şirketin aktardığı bir başka bilgi ise şu anda YouTube üzerinde 100'den fazla Türk kanalını destekledikleri ve bu kanallardaki içeriklerin toplam görüntülenme sayısı 230 milyona ulaşmış durumda. Şirket 2014 yılı hedefi olarak bu rakamı iki katına çıkarmayı planladıklarını bunun için ekiplerinde Türkiye'ye özel olarak hizmet veren 3 kişinin olduğunu ve hergün Türkiye'den potansiyeli olan kişi ve kanallarla görüşerek ağlarına dahil ederek desteklemeye başladıkları söylediler.
Ülkemizde son yıllarda çıkan internet fenomenlerini düşününce BuzzMyVideos'un içerik bulma açısından çok zorlanacağını kişisel olarak tahmin etmiyorum. Bunun yanında amatör olarak içerik geliştiren kişi veya ekiplerin ilk sorunu potansiyelleri olsa dahi yeterli tanıtım desteği alamamaları ve içeriği geliştirirken ihtiyaç duyabilecekleri ortamı yaratmak için gereken maddi destek.
BuzzMyVideos ve benzeri şirketler sayesinde üreticiler videoları üzerinden para kazanarak hem bunu bir meslek haline dönüştürme şansı elde etmiş olacaklar, hem de gelecekte üretecekleri içeriklere daha fazla odaklanma imkanı yakalaşmış olacaklar. Bunun doğal sonucu olarak internette daha fazla içerikle karşılaşmış olacağız bu da içerik çeşitliliği ve bolluğu açısından Türkiye için ciddi bir avantaj olacağını düşünüyorum.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap