Global Game Jam, bu yıl Türkiye'de 5 farklı şehirde düzenleniyor

Global Game Jam, bu yıl Türkiye'de 5 farklı şehirde düzenleniyor

Oyun geliştiricilerinin yakından bildiği küresel bir etkinlik olan Global Game Jam bu yıl ülkemizde 5 farklı şehirde  düzenleniyor. Dünyada ise 120 farklı mekanda düzenlenecek olan etkinlik binlerce farklı yazılımcı ve tasarımcıyı bir araya getirerek 24-26 Ocak tarihleri arasında 2 gün sürecek bir oyun geliştirme etkinliğiyle buluşturacak.

Her yıl düzenlenen ve etkinliğin sonunda birçok farklı ve başarılı oyunun ortaya çıkmasını sağlayan. Bunun yanında yazılımcılar, tasarımcılar ve oyuna ilgi duyan insanları bir araya getirerek yeni bağlantılar kurmaya ve fikirlerine geliştirmeye yardımcı olan Global Game Jam etkinliği, bu yıl GGJ Ege, Eskişehir, ATOM, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi - BUG ve Elazığ olmak üzere 6 farklı şehirde düzenleniyor.

Geçen yıl 75 katılımcının olduğu  ve bu yıl katılımcı sayısının 100'ü geçmesi beklenen GGJ Ege bu yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenecek. Kayıt olmak isteyen oyunseverler buradan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde düzenlenecek olan GGJ Eskişehir'e kayıt olmak isteyenler buradan kayıt olabilirler. Henüz web sitesi tamamlanmamış olsa da geçen yıl gerçekleşen ve bu yıl da düzenleneceği açıklanan GGJ Elazığ etkinliğine katılmak isteyenler ilgili web sitesini takip edebilirler. GGJ Doğu Akdeniz Üniversitesi etkinliğiyle ilgili daha detaylı bilgi almak ve katılmak için GGJ resmi sayfasındaki bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz. Bahçeşehir Üniversitesin'de BUG'ın düzenlediği GGJ İstanbul için detaylı bilgilere ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak 2009 yılında düzenlenen ve ardından her yıl düzenli olarak yapılmaya devam eden. Etkinlik sonunda onlarca farklı oyun çıkan geçen yıl 110 katılımcıyla gerçekleşen ve etkinlik sonunda toplam 31 adet oyun çıkartarak dikkat çeken bir başarı gösteren  Türkiye'de GGJ'nin bel kemiği olarak nitelendirebileceğimiz GGJ ATOM'a bu yıl kayıt olmak ve etkinlik hakkında detaylı bilgi almak için buradan sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

GGJ gibi küresel ve önemli bir ekosistemle ilgili düzenlenen etkinliğe Türkiye'de birçok farklı şehirde düzenlenmesi bizim için çok önemli bir gelişme ve ilerleme olarak görüyorum. GGJ'nin ardından geliştirilen oyunları sizlere yazıyor olacağız :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.