Facebook kaybetmek istemediğiniz paylaşımlar için "daha sonra oku" özelliğini test ediyor

Facebook kaybetmek istemediğiniz paylaşımlar için

Facebook algoritmasını sürekli geliştiriyor ve kullanıcıların daha çok ilgisini çekme potansiyeli olan içerikleri gözden kaçırmamalarını sağlamaya çalışıyor. Bu sayede kullanıcılar da Facebook’u her kontrol ettiklerinde, paylaşımın üzerinden zaman geçmiş bile olsa beğenme ihtimalleri yüksek yeni içerikleri görebiliyorlar.

Fakat aradan biraz zaman geçtikten sonra o içeriği tekrar bulmak hiç kolay değil. Tahmin ediyorum ki pek çoğunuz daha önce Facebook’ta denk geldiğiniz ve hatta kendi paylaşmış olduğunuz bazı içerikleri tekrar bulmaya çalışmış, büyük ihtimalle de bu arayışınız hayal kırıklığı ile sona ermiştir.

Facebook’un üzerinde çalıştığı “daha sonra oku” özelliği ise kaybetmek istemediğiniz paylaşımları sonrasında daha kolay bir şekilde bulabilmek için ideal bir yöntem olabilir…

Facebook

Şu anda sadece ufak bir kullanıcı tarafından test edilen özellik, paylaşımların sağ tarafında bulunan bir “favorilere ekle” butonu sayesinde sonrasında kolayca bulmak istediğiniz içerikleri kaybetmenizi sağlıyor.

MyTechSkool.com tarafından ortaya çıkartılan bu yeni özellik henüz oldukça erken aşamada gibi görünüyor ve eğer test sürecini atlatabilirse şu andaki halinden çok daha fazla geliştirilebilir. Çünkü bu tarz bir özellik sadece kullanıcıların içerikleri bir kenarda biriktirmesinin ötesinde Facebook’un EdgeRank algoritmasına da katkıda bulunabilecek bir özellik. Veya bu sayede kullanıcılar kendi “favorilerilerini” diğerleri ile paylaşarak, belli konularda keşfettikleri kaliteli içerikleri tek bir merkezden yayınlayabilmeleri de söz konusu olabilir.

Facebook

Fakat her halükarda bu tarz bir özellik en az kullanıcılar kadar, yayıncılar için de son derece önemli bir gelişme olma potansiyeline sahip. Kaliteli içeriklerinin daha çok kişiye ulaşmasını ve aradan zaman geçse bile hala Facebook üzerinden trafik sağlayabilmesinin mümkün hale gelmesi dünyanın en büyük sosyal ağının bir trafik kaynağı olarak daha da önemli bir konuma getirebilir.

Tabi ki nihayetinde bu da içerisinde Facebook’ta favorilere eklenmenin değerini artıracağı için Facebook’a da reklam geliri olarak fayda sağlama potansiyeli barındırıyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.