Twitter, yetişkinlere yönelik ürünler sunan markalar için yaş sınırı ekranını düzenledi

Twitter, yetişkinlere yönelik ürünler sunan markalar için yaş sınırı ekranını düzenledi

Twitter, yetişkinler için ürün sunan markaların sosyal ağda daha kolay ve yasal içerik sunup reklam yapabilmesi için 3 adımda yaş onayı ekranını blogunda duyurdu.

Daha önce kullanıcıya Direkt Mesaj göndererek onay isteyen Twitter yenileme ile kullanıcının yaşını daha kolay belirtebilmesini sağlamış oluyor. Twitter bu yolla yetişkinler için ürünler denince akla gelen ve önemli pazarlama bütçelerine sahip alkollü içecek markalarının daha kolay reklam vermesini sağlamanın yeninde kullanıcıların bilgilerini içeren veri tabanını da genişletmiş oluyor.

Doğum günü tarihini saklamadığını belirten Twitter buna karşılık bir kere yetişkinler kategorisinde takipte bulunan kişilerin aynı kategoride daha sonra yapacakları takipte bir daha sormayacağını da belirtiyor.

Özellikle ülkemizde olduğu gibi ABD'de ekranda sigara görüntüsünün buzlanmasının tartışıldığı şu günlerde Twitter'ın reklam geliri açısından önemli bir kaynak sağlayacak bu alana özel önem gösterdiğini de anlamış oluyoruz.

twitter-yas-sinirlama

Yasal olarak yaş sınırlamasına sahip bir markanın içeriğini takip etmek isteyen kullanıcı, sayfadan ayrılmadan doğum tarihini girdikten sonra takip edebilecek. Eğer kullanıcı yaş limitinin altında ise uyarı ekranı çıkarak içeriği takip edemeyeceğine dair bilgilendirme yapılacak. Böylece yetişkinler için içeriğe sahip olan diğer web sitelerinin uzun zamandır giriş ekranlarında yer alan aşama Twitter içinde gelmiş oldu diyebiliriz.

Konum bazından ülkelerin yaş sınırlamasının göz önünde bulundurulacağını açıklayan Twitter ülkemizde olduğu gibi alkollü içecek reklamlarının yasak olduğu ülkeler hakkında açıklama yapmamış. Hatırlayacağınız üzere alkollü içki reklamlarının yasaklanması ile Türkiye'de bulunan birçok marka Facebook sayfalarını uluslararası hesaplarına taşıyarak Türkçe içerik olmadan yönetmeye başlamışlardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.