2014'e dair dijital pazarlama üzerine beklentiler [infografik]

2014'e dair dijital pazarlama üzerine beklentiler [infografik]

2013 yılının son ayına yaklaşmamız ile birlikte gelecek yıla dair beklentilerde açıklanmaya başlandı. 2014'e dair beklentilerden dijital pazarlama üzerine dikkat çeken rakamları da barındıran infografik, Kaliforniya merkezli dijital değer yönetim (DAM) servisi sunan WebDAM tarafından hazırlanmış.

2014'te dijital pazarlamaya ayrılacak bütçenin 135 milyar dolar olarak belirtildiği infografikte markaların sosyal medya bütçelerinin 5 yıl içerisinde 2'ye katlanacağı da öngörüler arasında yer alıyor. Dijital pazarda reklam veren firmaların %72'sinin tıklama bazlı reklam bütçesini 2014'te artırmayı öngörmesi ve dijital pazarlamayı kullanamaya başlayan yeni markaların dahil olmasıyla 2014'te pazar iki haneli büyümesini sürdürecek görünüyor.

Markaların sosyal ağlar üzerinden edindiği müşteriler ile ilgili rakamlar paylaşılan infografiğe göre markaların %52'si Facebook'tan, %43'ü LinkedIn aracılığıyla müşteri bulmuşlar. Sosyal ağlarda oluşturulan içeriğin önemine dikkat çeken bu oran pazarlama direktörlerinin %78'inin müşteriye özel içeriğin geleceğin pazarlamasında önemli bir yer olacağı beklentisi ile birlikte okunduğunda içerik ve pazarlama bütünleşmesi üzerine önemli ipuçlarını barındırıyor.

webdam-marketing-strategies-2014-infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.