iyiGirişim Zirvesi bu yıl ''Geleceğini Tasarla'' teması ile gerçekleşti

iyiGirişim Zirvesi bu yıl ''Geleceğini Tasarla'' teması ile gerçekleşti

iyigirisim-logoBu yıl 3. kez düzenlenen iyiGirişim Zirvesi sektörden deneyimli konuşmacıları ve katılımcılarını Sabancı Center'da ağırladı.

Endeavour Türkiye'ın düzenlediği ve TÜSİAD ile Akbank'ın ana sponsorları olduğu etkinlikte açılış konuşmalarını Endeavour Türkiye'den Didem Altop, Endeavour Türkiye yönetim kurulu başkanı Murat Özyeğin, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve TÜSİAD Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu'nun yapmasıyla başladı.

Açılış konuşmasında sırasıyla Murat Özyeğin, Endeavour'un girişimcilere şirketlerini tanımaları açısından çok faydalı olduğunu girişimcilerin şirketlerinin özellikle finansal analizlerini ve gelecekte nerelere gelebileceğini görmeleri açısından Endeavour danışma kurulu ile birlikte detaylı analizler yapıldığını ve bir girişimcinin Endeavour girişimi seçilmese bile seçilme sürecinde çok fazla deneyim kazandığını aktardı.

iyigirisim1

Murat Özyeğin'in ardından konuşma yapan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ise Türkiye'nin çok iyi bir demografik yapıya sahip olduğunu genç nüfusla birlikte yeni fikir üreterek farklı girişimler çıkartarak Türkiyeyi ileri götürmek adına yeni kuşağa büyük görevler düştüğünü ifade etti.

TÜSİAD Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu ise konuşmaları sırasında sürekli olarak yabancı yatırımcılara Türkiye pazarını övdüğünü ve büyük fırsatlar gördüğünü aktarırken kendi fikri olarak en büyük eksiğimizin çok fazla tevazu olduğunu yaptığımız kaliteli işleri sanki daha az kalitedeymiş gibi aktardığımı oysa ki yaptığımız işlerle hak ettiği derecede övünmemiz gerektiğini ve girişimcilerin özellikle 'izahat' üzerinde durması gerektiğini katılımcılara aktardı.

Bir girişimin veya fikrin ne kadar iyi olursa olsun kurucularının bu müşterilere ve yatırımcılara çok iyi bir şekilde açıklamasını gerektiğini her detayına hakim olmalarını ve böylelikle iyi ilişkiler kurarak hedeflerinin ve amaçlarının çok daha iyi anlaşılabileceğini ifade etti.

iyigirisim3

TBWA İstanbul başkanı Cem Topçuoğlu ise şirketlerin bir büyüme eğrilerinin olduğunu ardından belli bir durağan süreçten sonra ya tekrar yükselişe geçtiklerini ya da düşüşe geçtiklerini belirtti. Önemli olan konunun şirket liderlerinin belirli bir düzeyde paranoyaya sahip olmaları gerektiğini ve değişen süreçlerle birlikte şirketin vizyonunu aynı doğrultuda değiştirmeleri gerektiğini aktardı.

Intel Capital'dan Barış Aksoy ise girişimcilerin fikirlerine ve vizyonlarına sonuna kadar inanmaları gerektiğini, kendi fikirlerine inanarak bunu müşterilerine ve yatırımcılarına inandırabileceğini ve ne kadar fazla zorluklarla karşılaşsalar bile eğer bir vizyona ve hedefe inanmışlarsa bunu elbet başaracaklarını bu yüzden 'tamam mı, devam mı' sorusuna her girişimcinin inanarak bir cevap vermesi gerektiği konusu üzerinde durdu.

Sektörden birçok deneyimli konuşmacının ve girişimcinin katıldığı etkinlik  Mars Group CEO'su Muzaffer Yıldırım ve Mutfak Sanatları Akademisinden  Mehmet Aksel'in sunumlarının ardından  geçen yıl Amerika'da en yaratıcı 1000 insan arasında gösterilen Ayşe Birsel'in “Design the Entrepreneur’s Life You Love” temalı workshopu ile devam etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.