Halka açık kablosuz ağların yüzde 89'u güvenli değil [İnfografik]

Halka açık kablosuz ağların yüzde 89'u güvenli değil [İnfografik]

Halka açık olan ve ücretsiz olan kablosuz ağlar, güvenlik açısından büyük risk taşıyor. Biz her ne kadar  tüm dünyada yaygın ve ücretsiz bir kablosuz ağ hayal etsek de, ciddi güvenlik açıkları ve gizlilik konuları yüzünden yakın gelecekte böyle bir yapı hayal etmek ütopik kalıyor.

Şimdilik ücretsiz kablosuz ağlar genellikle oteller, restoranlar ve özellikle havalimanları gibi mekanlarda kullanılıyor. Aslına bakarsanız, insanların en çok da bu tarz mekanlarda oldukları süre içerisinde kablosuz ağ ihtiyaçları doğuyor.

Bunu fark eden VPN sağlayıcısı AnchorFree adlı bir firma da yaptırdığı araştırmayla, katılımcıların kablosuz ağlarla ilgili güvenlik ve gizlilik algısını da ortaya koymuş.

Özellikle yolcular üzerine yoğunlaşmış olan havalimanlarındaki kablosuz internet kullanımına vurgu yapan araştırmaya tam 2203 yolcu katılmış. Buna göre ABD'deki her 10 yolcudan 8'i, seyahatları boyunca halka açık kablosuz bir internete bağlanıyorlar. Buna karşın yolcuların yüzde 84'ünün kendilerini koruyacak hiçbir güvenlik olmaması da durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Araştırmadan çıkan sonuçlara göre katılımcılar halka açık kablosuz ağlara bağlıyken en çok sırasıyla bankacılık ve finansal uygulamaları kullanmak, kredi/banka kartı ile ödeme yapmak, daha önce kart bilgilerinin kayıtlı olduğu bir siteye giriş yapmaktan kaçınıyorlar.

AnchorFree-Travel-Security-Survey-1

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.