Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOTT'a seçilen 12 ekip belli oldu

İlk turu geçen haftalarda başlayan PİLOTT, bugün destek olacağı ilk girişimleri seçti.
Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOTT'a seçilen 12 ekip belli oldu

PILOTT-logo-225x221Eylül ayında tanıtılan Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOTT'tan sizlere daha önce bahsetmiştik.İlk turu geçen haftalarda başlayan PİLOTT, bugün destek olacağı ilk girişimleri seçti.

9 Eylül tarihinde başvuru almaya başlayan ve 20 Ekim itibariyle süren başvurulara toplamda 387 başvuru gelmiş.382 girişimin arasından seçilen 47 girişimle yapılan yüz yüze görüşmeler sonucunda, 25 girişim PİLOTT’un 1. fazına katılmaya hak kazanmış.

2 haftalık eğitim, sunum ve mentörlerle birebir bilgi alışverişlerinin ardından, Türk Telekom’un ürün ve servis geliştirmeden sorumlu ilgili birimlerinin yöneticilerden oluşan jüri karşısına çıkan ekipler TT ile işbirliği potansiyeli, ekip, pazar büyüklüğü ve rakip analizi, büyüme hipotezi ve gelir modeli kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda 12 ekip PİLOTT 'un 2. fazına devam etmeye hak kazanmış.

PİLOTT'un 2. fazına devam etmeye hak kazanan girişimler ve sundukları hizmet/servisler:

tsvAkıllı İklimlendirme Sistemleri: İç hava sıcaklığını istenilen değerde tutarak enerji tasarrufu sağlayan ofislerde ve yaşam alanlarında kullanılabilecek bir akıllı iklimlendirme sistemidir. Isıtma-soğutma sistemlerine entegre olarak kullanıcıların rutinlerini ve yaşam standartlarını planlamaktadır. Geliştirilen yazılım sayesinde, sensörler ve modüller arasında bilgi aktarımı sağlanarak akıllı senaryolar aracılığıyla hem enerji tasarrufu hem de yüksek konfor sağlanmaktadır. 

gatechBulanık Mantıklı Sulama Otomasyonu: Güneş enerjisi ile çalışan yerli üretim toprak nem sensörleri ve akıllı selenoid vanaları kullanan bir akıllı tarımsal sulama projesidir. Kullanıcı mobil cihazlar ve internet üzerinden arazilerinin son durumunu, kullandıkları su miktarını, ürün verimliliğini görebilir, sisteme müdahale edebilir.

cubicfm

cubic.fm: cubic.fm, dinleyicilerine günlük aktivitelerine, yer ve hava durumu bilgisine uygun crowd-sourced radyo istasyonları sunan sosyal bir internet radyosudur. ”Her anın bir şarkısı vardır.” sloganıyla yola çıkan cubic.fm, dinleyicilerine gün boyu eşlik ederek günlük rutinleri daha eğlenceli kılmayı amaçlar. 

doktorin

doktorin: doktorin, bireylerin internet sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla özel sağlık sektöründeki doktorlardan randevu alabilecekleri bir platformdur. Bireyler, uzmanlık, lokasyon, anlaşmalı sigorta filtrelerini kullanarak kriterlerine uygun doktorlara ulaşabilir, doktorların özgeçmişlerini, uygun randevu saatlerini ve hasta yorumlarını inceleyerek istedikleri doktoru seçip hızlıca randevu alabilirler.

fotorama

Fotarama: Kutu ve albümlerde duran eski fotoğraflar ile video kasetlerin buluta aktarımını ve kullanıcıların profil sayfaları ile bu içerikleri başkaları ile paylaşmasını sağlayan bir platformdur.

 
 
 

inekleinekle.com: inekle.com; üniversite öğrencilerinin; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, sayısal ve sözel tüm derslerinde bire bir ve canlı destek verdikleri bir online eğitim ve gençlik platformudur. Siteye üye olan ve dakika alan öğrenciler ihtiyaç duydukları an çevrimiçi öğretmenlere soru sorabilir ya da konu anlatımı isteyebilir. Bir yandan üniversitelilere ek gelir sağlanırken, diğer yandan birebir eğitimi tüm öğrenciler için ulaşılabilir hale getirmeyi hedeflemektedir. 

jukelaJukela: Jukela; müzik içeriği sağlayıcılarını, hizmet sektöründeki işletmeleri ve tüketicileri “connected” duruma getirerek tüketicilerin bulundukları mekanda çalınan müzik ile etkileşim kurmalarını sağlayan bir platformdur. Mekanları adresleyen JukelaPlayer, bir jukebox’ın bütün fonksiyonlarına sahip, bir masaüstü müzik çalar uygulamasıdır. Tüketicileri adresleyen JukelaApp ise; kullanıcıların, bulundukları mekanları ve bu mekanların müziklerini görebildiği, çalmasını istediği şarkılara istek gönderebildiği ve bu isteklerini sosyal medyada paylaşabildiği mobil bir uygulamadır.

pazarmobi

Pazarmobi: Pazarmobi, konum tabanlı pratik bir alışveriş ve ilan platformudur. Akıllıca tasarlanmış kullanıcı deneyimiyle kullanıcıların birkaç fotoğraf çekip, Twitter benzeri kısa bir açıklama ile 30 saniye içinde ilan gönderebildikleri iPhone ve Android cihazlarda çalışan mobil bir uygulamadır. Pazarmobi iOS uygulamasını buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

mobiroller

MobiRoller: MobiRoller; bireysel ve kurumsal kullanıcıların ekonomik fiyatlarla, pratik ve hızlı bir şekilde mobil uygulama oluşturmalarını sağlayan SaaS tabanlı bir uygulama platformudur. Kendi kendine mobil uygulama oluşturma ve çoklu işletim sistemi konseptiyle kurgulanan platformda mobil uygulama oluşturmak isteyen kişilerin programlama bilmesine gerek yoktur. Kullanıcının bir kere oluşturduğu mobil uygulama, platform tarafından, hem Android hem de iOS tabanlı olarak hazır hale getirilir.

tall

TALL: Duruş bozukluğu (kifoz) durumunda titreşim ile kullanıcıyı uyaran TALL, duruş bozukluklarını fizyolojik bir sıkıntıya dönüşmeden önce davranışsal tetiklemelerle düzeltecek yeni jenerasyon, giyilebilir bir önleyici sağlık cihazıdır.

testlanceTestlance: Mobil uygulamalarının markette etkisini ve gerçek kullanıcıların beklentilerini ölçmek isteyen uygulama geliştiricileri ile uygulama test ederek gelir elde etmeyi amaçlayan kişileri buluşturan anket tabanlı istatistiksel bir test platformudur. Uygulama geliştiricilerin geliştirdiği uygulamanın özelliklerini gerçek kullanıcılara test ettirip onların beklentilerine göre optimize etmeleri için yardımcı olur. Uygulama, hitap etmek istediği kitle tarafından, özel hazırlanmış anket aracılığıyla değerlendirilir.

walk-in

Walkin: Walk-in™ ücretsiz bir randevu alma uygulamasıdır. Kullanıcılar, Walkin mobil uygulaması ya da web portalı aracılığı ile işletmelerin müsait gün ve saatlerine ulaşabilir, randevularını işletmeyi aramadan alabilirler. Randevu talepleri işletme tarafından anında onaylandıktan sonra kullanıcıların takvimine otomatik olarak eklenir ve randevu saatinden önce onlara alarm, push notification, SMS ve e-mail ile hatırlatılır.

Seçilen ekipler 18 Kasım itibariyle 10 haftalık eğitimler alacak ve son olarak 24 Ocak tarihinde Türk Telekom genel müdür yardımcılarından oluşan jüriye ürünlerinin demolarını gösterip iş modellerini aktaracaklar. PİLOTT'un bir sonraki seçmeleri için buradan sayfayı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.