Sony ilk 24 saatte 1 milyondan fazla Playstation 4 sattı

Sony ilk 24 saatte 1 milyondan fazla Playstation 4 sattı

Sony’nin merakle beklenen yeni nesil oyun konsolu Playstation 4 piyasaya çıktı ve ilk gün için de oldukça etkileyici bir satış rakamına ulaşmayı başardı. Sony’nin yaptığı açıklamaya göre şu an için sadece ABD ve Kanada’da resmi satışı bulunan PS4, ilk 24 saat içerisinde tam 1 milyon adet satışa ulaştı.

Satışların Kuzey Amerika dışına çıkması ile birlikte bu rakamın daha da artması sürpriz olmayacak. Şu andaki rakamlara göre bile Playstation 4, Sony’nin en hızlı satan oyun konsolu olma ünvanını eline geçirmiş durumda.

Fakat yıl sonuna kadar ulaşılacak rakamları etkileyecek diğer bir nokta ise piyasadaki Nintendo Wii U ve yakında piyasada olacak Xbox One’ın gösterecekleri performans…

PS4 için asıl rakip Xbox One olacak

Şu an için Wii U, PS4 için ciddi bir tehlike değil gibi görünüyor. Wii U’nun bugüne kadar 3,9 milyon satış rakamına ulaşmış olması, PS4’ün ilk 24 saatte 1 milyona ulaştığı düşünüldüğünde çok da yüksek bir rakam değil.

Nintendo’nun Wii U satışlarında zorlanıyor olmasının nedenlerinden biri de oyuncuların PS4 ve Xbox One’ı da görmek istemesiydi. PS4 artık piyasada ama Xbox One bu Cuma günü piyasaya çıkacak. Eğer oyuncular Sony ve Microsoft’un konsolunu yeterince beğenmezlerse bu Wii U için satışların artması anlamına gelebilir. Fakat en azından şu anda bu oldukça düşük bir ihtimal gibi görünüyor.

Sony, PS4’ü Avrupa’da 29 Kasım'da satışa sunacak, Japonya ise 2014’ü beklemek zorunda kalacak. Bakalım Xbox One’ın da çıkmasıyla beraber oyun konsolu rekabetinde son durum ne olacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.