Quora yazarlar için trafik analiz aracını duyurdu

Quora yazarlar için trafik analiz aracını duyurdu

Quora Quora internetin önemli bilgi kaynaklarından biri olmasının yanı sıra, yazarları için de kendi uzmanlık alanlarında isimlerini öne çıkartma imkanı sağlıyor. Hem bireysel, hem de kurumsal olarak adını duyurmak isteyenler Quora üzerinde detaylı ve fayda sağlayan içerikler üreterek sektördeki bilinirliklerini artırmaya çalışıyorlar.

Quora’nın blog’unda yer alan bir açıklama ile popüler soru-cevap sitesi artık yazarlara bu çabalarının ne kadar etkili olduğunu net bir şekilde görebilme imkanı sağlamaya başladığını duyurdu. Bu yeni ölçümleme özelliği sayesinde yazarlar site üzerindeki içeriklerinin ne kadar ilgi gördüğünü farklı ölçütlere göre inceleyebilecekler.

Bu sırada Quora’nın gelir modeli ile ilgili bazı ipuçları da ortaya çıkmaya başladı…

Gelirlere geçmeden önce 2009 yılında kurulan ve şimdiye kadar trafik detayları ile ilgili bilgi paylaşmayan Quora’nın yeni ölçümleme özelliğine biraz daha yakından bakalım. Quora’nın blog yazısında özellikle bazı yazarların platform üzerinde çok ciddi bir görünürlüğe ulaştığından bahsediliyor. Şu anda aylık 1 milyon görüntülenmeye ulaşan yazarlar olduğunu söyleyen Quora, önümüzdeki dönemde yıllık 20 - 30 milyon görüntülenme seviyesine ulaşan yazarların ortaya çıkmasını beklediklerini belirtiyor.

Quora

Quora’nın yeni özelliği sayesinde artık her bir yazar kendi yazıları ve yanıtlarının kaç kez görüntülendiğini, kaç kez upvote aldığı ve kaç kez paylaşıldığını grafik bir ara yüz üzerinden görebilecek. İstatistikler tüm zamanlar için görüntülenebileceği gibi son 30 gün veya son 7 gün gibi zaman seçenekleri ile de incelenebilecek.

Hem masaüstü, hem de mobil uygulamalardan erişilebilecek olan bu özelliğe yazarlar bu özelliğe kademeli olarak erişmeye başlayacaklar. Quora’dan yapılan açıklamaya göre tüm kullanıcıların bu özelliğe kavuşması bir kaç haftayı bulacak.

Bu sırada gözden kaçıranlar olduysa bu sabah yerli soru-cevap sitesi inploid’in plaformundaki yenilikler ve yatırıma hazırlanması ile bir haber paylaşmıştık. Eğer soru-cevap siteleri ilginizi çeken bir konuysa, o yazıya da göz atmak isteyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.